Birkin traži od Hermesa da njezino ime više ne koristi za krokodilsku torbicu

78

Pjevačica i glumica Jane Birkin zatražila je od modne kuće Hermes da nadjene novo ime slavnoj ‘birkinici’ od krokodilske kože, jednoj od najskupljih torbica na svijetu, zbog okrutnog načina ubijanja krokodila.

“Zatražila sam od kuće Hermes da nadjene novo ime torbici ‘Birkin Croco’ sve dok ne budu uvedeni načini proizvodnje te torbice koji odgovaraju međunarodnih normama”, kaže Jane Birkin u priopćenju.

Torbica Birkin dizajnirana je 1984. nakon susreta u zrakoplovu između tadašnjeg šefa Hermesa Jean-Louis Dumasa i pjevačice, tada mlade mame, koja mu se žalila da nikako ne može pronaći torbicu koja bi istovremeno bila i praktična i šik.

Ostalo je povijest tijekom koje su se najveće zvijezde često kitile ‘birkinicom’.

Model od krokodila čija se cijena kreće od 33.000 eura izrađuje se na zahtjev, ali je i klasičnije modele od obične kože koji se prodaju za oko 7.000 eura teško pronaći u dućanima.

Organizacija za zaštitu životinja Peta u lipnju je pokrenula kampanju i zatražila od Hermesa da odmah “prestane kupovati i koristiti egzotičnu kožu i prodavati modne dodatke od kože krokodila i aligatora”.

 

Izvor: Hina

 

Loading...

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here