Braća Sinković s ministrom Krstičevićem i generalom Šundovom

Trudimo se, koliko god uspjeha imamo, ostati čvrsto na zemlji, ostati ponizni i još više raditi i vratiti što više možemo ovome društvu, poručuju braća Sinković

288

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH general zbora Mirko Šundov susreli su se u četvrtak, 5. rujna 2019. u Ministarstvu obrane RH s vrhunskim sportašima i ugovornim pričuvnicima Hrvatske vojske, braćom Martinom i Valentom Sinkovićem i čestitali im na velikim sportskim uspjesima.

Krstičević: Ponosan sam što ste dio obitelji Hrvatske vojske

Čestitavši najtrofejnijim hrvatskim veslačima na obrani naslova svjetskih prvaka u veslanju u disciplini dvojac bez kormilara na Svjetskom prvenstvu održanom u austrijskom Linz-Ottensheimu, ministar Krstičević istaknuo je kako je ponosan što su braća Sinković dio obitelji Hrvatske vojske.

„Vašim vrijednim radom i vrhunskim rezultatima kontinuirano promičete hrvatski sport i Republiku Hrvatsku diljem svijeta. Želim vam još puno uspjeha te izvrstan plasman na Olimpijskim igrama u Tokiju. Vi predstavljate i hrvatsku državu, hrvatski šport i Hrvatsku vojsku, ponosni smo što imamo ovakve ljude“, kazao je ministar Krstičević.

“Pokazali ste svijetu kako se trud i rad, uz sva ostala odricanja koje zahtjeva priprema za ovakve sjajne sportske rezultate, itekako isplate. Učinili ste nas ponosnima, kako se brane hrvatske boje, a upravo ste nam vi još jedan dokaz kako su sportski duh i vojnička snaga zaista dobitna kombinacija”, rekao je ministar zahvalivši braći Sinković na podršci i znanju koje uvijek nesebično dijele s Hrvatskom vojskom.

Šundov: Svojim ponašanjem dajete uzor mladim ljudima

General Šundov zahvalio je braći Sinković što na najbolji mogući način promiču boje svoje domovine.

VEZANE VIJESTI
MORH zatražio očitovanje Izraela, spremni poništiti odluku o vojnim avionima

„Ne zaboravimo da energijom našeg ljudskog potencijala možemo ostvariti velika djela, a vrhunski sportaši su nam najbolji dokaz. Vi ste vrhunski sportaši, svojim ponašanjem dajete uzor svim mladim ljudima u Hrvatskoj, želim vam da ostvarite vrhunske rezultate na Olimpijskim igrama i da zadržite taj visoki rejting”, rekao je general Šundov.

Njihovom susretu nazočio je savjetnik predsjednice RH za obranu i nacionalnu sigurnost Zrinko Petener koji je Sinkovićima poručio kako je predsjednica Grabar-Kitarović na njih iznimno ponosna.

„Vi ste preslika svega onoga što je Hrvatska vojska kroz povijest pokazala i dokazala – nema nesavladivih prepreka. Vjerujem da vas čeka još jedna lijepa sportska priča i veselim se vašim novim uspjesima“, kazao je Petener.

Braća Sinković: Imamo veliku podršku Hrvatske vojske

Braća Sinković pripadnici su Hrvatske vojske od 2011. godine i u ovoj prigodi priznali su kako im je veliko zadovoljstvo i ponos vidjeti koliko je njihovom narodu stalo do njih i koliko s njima dijele sreću oko postignutih uspjeha.

„Hvala na ovim lijepim riječima i teško je zaista sakriti osmijeh s lica, hvala ministru Krstičeviću što nas je pozvao. No, moram naglasiti kako nije samo da mi dajemo Hrvatskoj vojsci, već i ona puno daje nam“ rekao je Martin Sinković.

VEZANE VIJESTI
VIDEO „Krila Oluje“ i „Patrouille de France“ izveli zajednički prelet i trenažne letove

„Podrška koju nama Hrvatska vojska daje kao ugovornim pričuvnicima, tu ne staje. Velika je stvar što se donijela odluka da možemo ostati u vojsci poslije 28. godine, mi sportaši i liječnici. Drugim riječima, čeka nas radno mjesto ovdje kad se više ne budemo bavili sportom i to je jedna velika briga manje i sada dok smo aktivni sportaši“, poručuje Martin Sinković.

„Mi smo ponosni što smo pripadnici HV-a i što ju možemo promovirati“, rekao je Martin Sinković dodavši kako je sretan što svojim vlastitim primjerom može pokazati kako se treba živjeti i raditi.

„Nadamo se da će i drugi slijediti naš primjer i biti još radišniji i ponizniji. Mi se trudimo, koliko god uspjeha imamo, ostati čvrsto na zemlji, ostati ponizni i još više raditi i vratiti što više možemo ovome društvu“, ispričao je Martin.

„Sve je već rekao moj brat, veliku stvar predstavlja i od velikog značaja je za nas činjenica da nas ovdje čeka posao. To je zaista prekrasno i ponosni smo što smo dio Hrvatske vojske s kojom dijelimo iste vrijednosti, a to je jedan pobjednički duh koji pokazuje kako se s poniznošću može doći do vrha i pobijediti“, zaključuje Valent Sinković.

Izvor: MORH 

Foto: youtube screenshot

Loading...

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here