Buran blagdanski vikend: Utopila se nestala osoba, izgorio automobil, vozio 236 km/h

1418

Tijekom božićnih blagdana na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježeno je 29 kaznenih djela od kojih su 20 počinili nepoznati počinitelji. Na području Siska počinjeno je deset kaznenih djela, zatim šest na području Kutine, po četiri na području Novske i Petrinje te po jedno na području Sunje, Gline, Dvora, Hrvatske Kostajnice i Gvozda. Počinjeno je devet krađa, po sedam teških krađa i oštećenja tuđe stvari, pet prijetnji i jedna utaja.

Zabilježeno je 12 narušavanja javnog reda i mira i to po četiri na području Siska i Petrinje, dva na području Kutine te po jedno na području Hrvatske Kostajnice i Gline, a u njima je sudjelovao 21 počinitelj. U pet slučajeva javni red i mir je narušen vikom i galamom, u četiri slučaja fizičkim sukobima, u dva slučaja naročito drskim ponašanjem, a zabilježeno je i po jedno držanje životinja (psa) bez nadzora i omalovažavanje i vrijeđanje policijskih službenika prilikom obavljanja službenih dužnosti.

Na prometnicama su se dogodile 33 prometne nesreće, od kojih deset na području Siska, po sedam na području Kutine i Petrinje, četiri na području Hrvatske Kostajnice, tri na području Gline i dvije na području Novske. U dvije nesreće smrtno su stradale dvije osobe, u tri nesreće s ozlijeđenim osobama četiri su osobe zadobile lake tjelesne ozljede, dok je u 28 nesreća nastala samo materijalna šteta. Pod utjecajem alkohola bilo je devet sudionika, a najveća koncentracija alkohola od 2,24 promila izmjerena je kod sudionika prometne nesreće na području Gline. S mjesta nesreća pobjeglo je devet sudionika, od kojih je sedam naknadno pronađeno, dok se za dvojicom još traga.

VEZANE VIJESTI
Za 928 osoba utvrđeno kršenje mjere samoizolacije

U utorak, 26. prosinca oko 18.50 sati, na državnoj cesti D-36 u mjestu Stružec, grad Popovača, 52-godišnji muškarac je upravljajući u smjeru Siska osobnim automobilom Opel Corsa sisačkih registracija, prešao preko suprotnog prometnog traka, probio metalnu ogradu i sletio u kanal Obžev. Oko 20.35 sati vozilo su iz kanala izvukli pripadnici DVD-a Stružec. Mrtvo tijelo 52-godišnjaka je prevezeno na prosekturu sisačke Opće bolnice radi obdukcije. Policija će o ovoj nesreći Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku podnijeti izvješće. Za vrijeme izvlačenja vozila iz kanala od 19.20 do 21.40 sati za sav je promet u mjestu Stružec bila zatvorena DC-36.

VEZANE VIJESTI
VIDEO Promet tramvajima preusmjeren zbog prometne nesreće

U ponedjeljak, 25. prosinca oko 13 sati, uz lijevu obalu rijeke Kupe u blizini Starog grada u Sisku, pronađeno je tijelo ženske osobe koje je radi mrtvozorničke obdukcije prevezeno u sisačku Opću bolnicu. Prepoznavanjem je utvrđeno da je riječ o 58-godišnjoj ženi, čiji je nestanak sisačkoj policiji prijavljen 20. prosinca prošle godine.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem nad 25-godišnjakom je utvrđeno da je 15./16. prosinca u Ulici pukovnika Predraga Matanovića u Petrinji, provalio u obiteljsku kuću 43-godišnje žene i ukrao LCD televizor i deku. Kazneno je prijavljen zbog ove teške krađe.

Od 19. do 23. prosinca u Ulici Hrušovljan u Voloderu, grad Popovača, nepoznati je počinitelj provalio u vikendicu 60-godišnjeg vlasnika i ukrao sjekiru i inox bačvu s 50 litara vina, dok je iz druge bačve istočio i ukrao 80 litara vina. Oštećeni materijalnu štetu procjenjuje na oko 2700 kuna, od njega je zaprimljena kaznena prijava zbog teške krađe te se traga za provalnikom.

VEZANE VIJESTI
VELIKA GORICA Nastavlja se niz pljački u trgovinama

U subotu, 23. prosinca oko 21.35 sati na autocesti A-11 kod odmorišta Pešćenica, općina Lekenik, tijekom vožnje došlo je do samozapaljenja električnih instalacija na osobnom automobilu Peugeot 206 CC zagrebačkih registracija, kojim je upravljao 52-godišnji vlasnik. Vozilo je u potpunosti izgorjelo, a požar su ugasili vatrogasci DVD-a Lekenik. Materijalna šteta iznosi oko 25.000 kuna.

U ponedjeljak, 25. prosinca oko 5.40 sati, na autocesti A3 Bregana-Zagreb-Lipovac zaustavljen je osobni automobil marke Audi, švicarskih registracija, kojim je u smjeru Slavonskog Broda brzinom od 236 km/h upravljao 35-godišnji kosovski državljanin. Zbog prekršaja prekoračenja najveće dopuštene brzine izdan mu je obavezni prekršajni nalog i izrečena novčana kazna od 3000 kuna te zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije na području Hrvatske u trajanju od mjesec dana.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here