Dio otpada iz Sisačko-moslavačke županije ide u Babinu goru, dobivena bespovratna sredstva

416

U Karlovcu je danas, 17. travnja, održano svečano potpisivanje Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za financiranje projekta Centar za gospodarenje otpadom Babina gora. Uz Karlovačku i Ličko-senjsku županiju u ovom će centru dio otpada zbrinjavati i Sisačko-moslavačka županija.

Svečanom potpisivanju Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za financiranje projekta Centar za gospodarenje otpadom Babina gora nazočio je i sisačko-moslavački župan Ivo Žinić:

“Nakon dugih 13 godina došli smo do trenutka potpisivanja ugovora, to me iznimno veseli jer je proces koji je do ovoga doveo bio vrlo zahtjevan i složen, a nadam se da nas uskoro očekuje isto ovakvo potpisivanje i sa Zagrebom i Zagrebačkom županijom. Vjerujem da će ovaj projekt uvelike doprinijeti razvoju naših triju županija. Također, naši će građani sada imati kvalitetno zbrinjavanje otpada, bez da cijene značajnije porastu, što je vrlo bitno, a i okoliš će ostati očuvan. Zahvaljujem svima koji su bili uključeni u ovaj zajednički projekt i veselim se otvaranju!”

VEZANE VIJESTI
Polaganje vijenaca povodom Dana Sisačko-moslavačke županije

Ugovor, vrijedan 195,7 milijuna kuna, potpisali su ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić, direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Dubravko Ponoš i direktorica tvrtke Centar za gospodarenje otpadom Karlovačke županije KODOS d. o. o. Marija Tufeković.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here