DONJI KUKURUZARI Zaustavljen kombi s 37 migranata

489

Policijski službenici Policijske uprave sisačko-moslavačke su zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela ‘Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma’, dovršili kriminalističko istraživanje nad 52-godišnjim državljaninom Bosne i Hercegovine.

Naime, u mjestu Donji Kukuruzari policijski službenici ove Policijske uprave su u nedjelju, 15. srpnja u 20.25 sati zaustavili teretni automobil VW (kombi) bosanskohercegovačkih registarskih oznaka, kojim je upravljao 52-godišnjak i u teretnom prostoru vozila, postupajući na krajnje nečovječan način, prevozio ukupno 37 stranih državljana, 33 državljana Pakistana i četiri državljana Irana.

Sumnja se da je osumnjičeni državljanin Bosne i Hercegovine iz koristoljublja, za unaprijed dogovoreni novčani iznos, dogovorio da će navedenim stranim državljanima pomoći i omogućiti im da ilegalno izađu s teritorija Republike Hrvatske i uđu na teritorij druge države članice Europske unije.

Zbog navedenog kaznenog djela predan je pritvorskom nadzorniku Policijske uprave sisačko-moslavačke te će danas uz kaznenu prijavu biti doveden pred nadležno državno odvjetništvo.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here