Gradonačelnik Dumbović primio delegaciju iz Poljske

Delegacija poljskog grada Piotrkowa Trybunaskog na čelu s gradonačelnikom Krzysztofom Chojniakom na poziv gradonačelnika i saborskog zastupnika Darinka Dumbovića boravi u četverodnevnom radnom posjetu Petrinji.

411

Delegacija poljskog grada Piotrkowa Trybunalskog boravi u četverodnevnom radnom posjetu Petrinji.

Petrinjski gradonačelnik i saborski zastupnik Darinko Dumbović danas je, 11. prosinca, održao radni sastanak s delegacijom poljskog grada Piotrkowa Trybunalskog, prilikom čega je s gradonačelnikom Krzysztofom Chojniakom potpisao i Pismo namjere o suradnji s ciljem promicanja zajedničkih interesa;

“Kada sam prije tri godine bio u Piotrokowu, pokazali su nam primjere dobre prakse gdje sam vidio kako i na koji način Poljska povlači određena sredstva na primjeru komunalne infrastrukture i revitalizacije strogog centra grada. Danas smo gradonačelnik Krzysztof Chojniak i ja potpisali Pismo namjere s kojim želimo proširiti suradnju. Cilj suradnje je da se još snažnije povežemo u onome od čega svi živimo, a to je gospodarstvo. Također, nastavit ćemo promicati sudjelovanje građana obaju gradova na zbivanjima na području obrazovanja, kulture, sporta, znanosti, turizma, ali i aktivnostima građana “treće dobi”, poručio je gradonačelnik Dumbović.

Gradonačelnik Chojniak također je potvrdio dobru suradnju dvaju gradova te dodao kako bi osim Pisma namjere željeli s gradonačelnikom Dumbovićem potpisati i Dokument o suradnji.

Delegacija na čelu s gradonačelnikom Chojniakom i voditeljicom Ureda za suradnju i EU fondove Jolantom Kopeć je nakon sastanka u pratnji gradonačelnika Dumbovića i suradnika posjetila manifestaciju Gastro utorak koji se održava u povodu Adventa na Strossmayerovom šetalištu.

“Gradonačelniku želim da kroz ovo Adventsko vrijeme osjeti toplinu i atmosferu našega parka, te da osjeti naše autohtone proizvode koje naši ljudi nesebično rade i koje želimo pokazati kao grad.
Zahvaljujem se svima koji su u naše prekrasnom parku i pozivamo sve da kroz Advent i u ove dane nade dočekamo Božić i Novu godinu u blagostanju i sreći”, poručio je Dumbović.

Dodajmo kako je poljska delegacija pozvala gradonačelnika Dumbovića da sa suradnicima u svibnju sljedeće godine prisustvuje obilježavanju 800-te godišnjice Piotrkowa Trybunalskog.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here