Gromovi zahvalni petrinjskom gradonačelniku na podršci

820

Udruga ratnih veterana 2. gardijske brigade Gromovi Sisačko-moslavačke županije izrazila je želja za prijemom kod petrinjskog gradonačelnika Darinka Dumbovića kako bi mu uručili primjerak monografije ove legendarne brigade Hrvatske vojske, kroz koju je tijekom Domovinskog rata prošlo oko 9 200 branitelja, od kojih je 208 poginulo ili nestalo, a ranjeno je bilo oko 1200 njezinih pripadnika.

GROMOVI MONO2

Gradonačelnik je prihvatio njihovu inicijativu i ugostio ih u petrinjskoj gradskoj vijećnici na prigodnom prijemu. Dumbović je podsjetio kako su Gromovi odigrali veliku ulogu tijekom čitavog Domovinskog rata, a naročito u operaciji Oluja i naročito na području Petrinje i Banovine. Zahvalio im se što su mu uručili ovu knjigu koja, kako je rekao, daje jednu jaku poruku…

TON 

Predsjednik Udruge Nenad Bužanić zahvalio se gradonačelniku na prijemu i na dosadašnjoj suradnji…

TON 

“Prošlo je 25 godina od osnutka brigade, Gromova i općenito branitelja je svakim danom nažalost sve manje”, dodao je Bužanić i stoga su odlučili izdati ovu monografiju kao trajni spomen na sva ratna događanja i na sve ljude koji su prošli kroz brigadu kao i na sva sjećanja koja na ovaj način, kako je pojasnio, žele otrgnuti zaboravu.
Na prijemu je nazočila i prim. dr. Marina Kovač, inače koordinatorica zdravstvenih projekta Grada Petrinje koja ima iskustva u rada s braniteljima i kroz petrinjsku Ambulantu za psihotraumu, a koja je ovom prilikom govorila o posljedicama koje je rat ostavio na zdravlje branitelja i na njihove obitelji…

TON

Osim toga, među hrvatskim braniteljima je veliki problem suicida, podsjetila je dr. Kovač najavivši kako će lokalna zajednica, udruge, zdravstvo, a u tome očekuju i podršku Ministarstva branitelja, nastaviti raditi na prevenciji i na psihosocijalnoj pomoći braniteljima i članovima njihovih obitelji.
Tajnik županijske Udruge ratnih veterana 2.gardijske brigade Gromovi Branko Kolarić zahvalio je gradonačelniku na svemu što je učinio za ovu udrugu, ali i za postrojbu Gromova, kao i za sve hrvatske branitelje…

TON 

Kolarić je istaknuo kako i u budućnosti očekuju od gradonačelnika da podupire aktivnosti udruga proisteklih iz Domovinskog rata, pa tako i njihove, što je gradonačelnik i potvrdio obećavši da će, kao i do sad, surađivati i podupirati sve aktivnosti koje trajno čuvaju uspomenu na sva ratna događanja i na sve njegove žrtve.
Članovi Udruge za promicanje pozitivne afirmacije mladih u društvu “Impress” Daruvar predstavila je u petrinjskoj gradskoj vijećnici projekt Međunarodni tjedan mladih.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here