Knjiga o vinu Željka Garmaza nominirana za najbolju svjetsku knjigu

103

‘Vinske priče’ knjiga je o vinima novinara i publicista Željka Garmaza koju je ugledna svjetska udruga “Gourmand Drinks Wards” iz Španjolske proglasila najboljom hrvatskom knjigom o vinima te ju je nominirala za najbolju svjetsku knjigu o europskim vinima.

Riječ je o svjetskoj nominaciji “Gourmand Best in the World”, a rezultati će biti objavljeni 6. lipnja ove godine u Yantaiju, glavnom kineskom gradu za vina, rekao je za Hinu autor Željko Garmaz, koji je o tome danas dobio obavijest.

‘Nagrada za najbolju vinsku knjigu “Gourmand Best in the World” u svijetu vina doživljava se kao Oscar u filmskom svijetu’ rekao  je.

“Gourmand Drinks Wards” godinama održava najuglednije svjetske sajmove knjiga o gastronomiji i enologiji od Pariza do mnogih drugih svjetskih metropola.

“Vinske priče” objavljena je prošle godine na 464 stranice u boji, a u njoj je predstavljeno više od 200 vinara i vinskih priča koje prate ljude koji su se posvetili proizvodnji te kapljice. Knjiga je začinjena  i “pikanterijama” o poznatim vinarima i vinima, hrvatskoj šaptačici vina i drugome.

 

Foto: web e-vinarstvo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here