Krenula šestodnevna akcija Porezne i Carinske uprave

660

Ovlašteni službenici Ministarstva financija, Porezne i Carinske uprave u cilju sprječavanja sive ekonomije, zaštite Državnog proračuna i poreznih obveznika koji uredno ispunjavaju svoje porezne obveze provodit će u sklopu redovnih nadzornih aktivnosti u razdoblju od 12. – 18. rujna nadzore fiskalizacije na cijelom području Republike Hrvatske, svakodnevno uz 24 satnu nazočnost na terenu, poručuju.

Nadzornim aktivnostima bit će obuhvaćeni porezni obveznici koji obavljaju djelatnost:
– G 47 – Trgovina na malo, osim trgovine motornim vozilima i motociklima,
– I 56 – Djelatnosti pripreme i usluživanja hrane i pića
– N 77.11 – Iznajmljivanje i davanje u zakup (leasing) automobila i motornih vozila lake kategorije.

VEZANE VIJESTI
SISAK: Policija provodi vikend akciju u prometu!

Porezni obveznici koji isporuku dobara ili obavljanje usluga naplaćuju u gotovini obvezni su promet iskazivati potpuno, točno, pravodobno i uredno putem naplatnih uređaja ili na drugi odgovarajući način.

“Napominjemo da u sustavu fiskalizacije svakodnevno pratimo i analiziramo podatke o fiskaliziranim računima i temeljem obavljene analize rizika provodimo nadzorne aktivnosti”, poručuju.

Podsjećamo, Ministarstvo financija – Porezna uprava 1. srpnja 2019. godine pokrenula je novu kampanju i nagradnu igru „Bez računa se ne računa“ te poziva da se i ovaj put aktivno uključite u borbu protiv sive ekonomije, utaje poreza i nelojalne konkurencije na tržištu. U tijeku je prvo kolo nagradne igre koja traje do 24. ožujka 2020. godine.

VEZANE VIJESTI
Preventivno-represivna akcija na velikogoričkim prometnicama

Izvor: Porezna uprava

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here