Mamić: Priče o atentatu su ‘konstrukcija prljavih mozgova’

115

Bivši čelnik Dinama Zdravko Mamić u četvrtak je “konstrukcijom prljavih mozgova” nazvao tvrdnje da je organizator atentata na glavnog državnog odvjetnika Dinka Cvitana te ponovio da je na djelu politički motiviran progon usmjeren protiv njega, ali i “institucije”, odnosno kluba koji predstavlja.

Mamić je na konferenciji za novinare ispričao kako su tvrdnje o planiranju ubojstva Cvitana rezultat njegova prijateljstva s trojicom zatvorenika, Albancem, Srbinom i Kameruncem, s kojima je dijelio ćeliju u Remetincu, a nakon izlaska im je svakog mjeseca “za kantinu” slao po dvije tisuće kuna.

“Sada je stvorena podloga i konstrukcije nekih prljavih mozgova kako ja s nekim ljudima u Remetincu stvaram mrežu i spremam atentat na Cvitana i njegovu obitelj. Top je toliko bolesno, morbidno, ne zanam kojim riječima bih to opisao. To je opasno po sve nas, po građane Hrvatske. To nije normalno”, rekao je Mamić.

VEZANE VIJESTI
Pijan pokušao utjerati dug pa ozlijedio oca i sina

Kazao je i da se u njegovu slučaju radio o zlouporabi aparata i države u progonu vlastitih građana te o uznemiravanju javnosti. Zapitao se i kako mu je, s obzirom na težinu optužbi, dozvoljeno da nakon davanja iskaza ode iz Uskoka gdje je tražio da ga se podvrgne detektoru laži.

Odgovornim za svoj navodni progon Mamić smatra bivšeg premijera Zorana Milanovića koji je “sve instalirao” pa Državno odvjetništvo ni ne istražuju prijave protiv njega.

Odbacio je i tvrdnje o povezanosti s predsjednicom Republike Klindom Grabar Kitarović, ali i sucima Ustavnog suda. “Da sam tada znao da sam pod mjerama ne bih joj dao donacije da joj ne učinim zlo. Ali da se to predsjednici radi to je dno dna”, ispričao je Mamić. Kazao je i da bivši predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko morao otići, iako nije nikome ništa skrivio, jer je “bio prijetnja svima koji su protiv Hrvatske”.

VEZANE VIJESTI
SISAK Mladić (25) uporan u prijetnjama djevojci (23)

Ponovio je i da nije oštetio Dinamo te da će na sudu dokazati da je sve bila farsa, izmišljotina i politička namještaljka te da se njega i njegovu obitelj koristi za “niske političe strasti i prikupljanje bodova”.

“Nemojte nasjedati na njihove priče, nismo mi ‘mi ili oni’. Svi smo mi Hrvati”, kazao je Mamić.

Tjednik Nacional objavio je u posljednjem broju da je “moćni Hrvat” naručio ubojstvo glavnog državnog odvjetnika Dinka Cvitana jer mu je “razbio poslovno carstvo, osujetio kriminalne planove i spriječio nastavak pranja novca preko offshore računa”.

VEZANE VIJESTI
SISAK Prijetnjama smrću pokušali iznuditi novac preko društvenih mreža

Uskok Mamića, njegova sina Marija, brata Zorana i niza drugih ‘pomagača’ među kojima je i izvršni direktor HNS-a Damir Vrbanović tereti da je organizirao izvlačenje milijuna od transfera Dinamovih igrača preko poduzeća u inozemstvu, a istrage su pokrenute na temelju nalaza sektora za otkrivanje poreznih prijevara Ministarstva financija.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here