Na području svih policijskih uprava 3. travnja nadzor brzine

24-satni nadzor brzine na području cijele Republike Hrvatske i u više od 20 država članica TISPOL-a

580

Na području svih policijskih uprava 3. travnja 2019. godine provodit će se cjelodnevni nadzor kretanja brzine vozila, izvijestila je Policijska uprava sisačko – moslavačka. 

I ove godine, temeljem Plana organizacije TISPOL – mreže prometnih policija država Europe, održati će se 24-satni nadzor brzine na području cijele Republike Hrvatske i u više od 20 država članica TISPOL-a.

Kako brzina i dalje ostaje vodeći uzrok najtežih prometnih nesreća i smrtnog stradavanja, ova akcija ima za cilj pridonijeti smanjenju stradavanja i povećanju svijesti vozača o nepotrebnom i opasnom prekoračenju zakonskih ograničenja te brzini neprilagođenoj uvjetima na cestama. Prema statističkim pokazateljima za 2018. godinu, na području Republike Hrvatske od ukupno 317 poginulih osoba u prometnim nesrećama njih 158, odnosno 49,8% poginulo je zbog nepropisne i neprilagođene brzine.

VEZANE VIJESTI
PU SISAČKO-MOSLAVAČKA Otkriven kradljivac mobitela, ukradena drva

Stoga će se od 00,00 do 24,00 sata u srijedu, 3. travnja 2019. godine, na području svih Policijskih uprava, pa tako i na području Policijske uprave sisačko-moslavačke, provoditi kontinuirani nadzor brzine kretanja vozila. Akcija je već najavljena na našoj web stranici, a građanima je ponuđena mogućnost da predlože lokacije za mjerenje brzine. Osim toga, građani i predstavnici medija mogu prisustvovati provođenju nadzora, za što se unaprijed trebaju javiti na e-mail sisacko-moslavacka@policija.hr ili na brojeve telefona 044/560-104 i 560-128.

Voliš kuhati?

Akcija će se provesti na velikom broju lokacija, u naseljenim mjestima, izvan naselja i na autocestama. Svaka policijska uprava će odabrati one najpogodnije, od predloženih lokacija za vršenje nadzora. Koristit će se svi raspoloživi uređaji, a u provedbu će biti uključen maksimalno mogući broj policijskih službenika. Zbog obuhvaćanja što većeg broja, lokacije nadzora mijenjat će se svaka dva do tri sata.

VEZANE VIJESTI
Akcija za sigurnost školaraca na petrinjskim ulicama

Suradnjom s medijima i građanima nastoji se podići svijesti građana o njihovom doprinosu povećanju sigurnosti cestovnog prometa, odnosno smanjenju stradavanja u prometnim nesrećama zbog nepropisne i neprilagođene brzine, poručili su iz policije.

Prvi rezultati akcije biti će objavljeni u četvrtak, 4. travnja na web stranici PU sisačko – moslavačke i web stranici MUP-a, a konačni, koji uključuju sve države članice koje sudjeluju u akciji, biti će objavljeni naknadno nakon što ih TISPOL prikupi.

Izvor: PU sisačko – moslavačka

Loading...

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here