Neprilagođena brzina veliki problem u rutinskim provjerama

326

Tijekom proteklog razdoblja na području Policijske uprave sisačko-moslavačke dogodilo se 17 prometnih nesreća, šest na području Siska, pet na području Kutine, četiri na području Novske te po jedna na području Petrinje i Gvozda. U četiri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama, sedam osoba zadobilo je lakše tjelesne ozljede, dok je u 13 nesreća nastala samo materijalne šteta.

U dvije nesreće na području Petrinje i u jednoj na području Siska kod vozača je utvrđena alkoholiziranost od 1,99 promila, dok se vozač iz prometne nesreće na području Novske odbio podvrgnuti ispitivanju alkoholiziranosti

30-godišnja Njemica zbog brze vožnje od 247,6 km/h na autocesti A3 Bregana-Zagreb-Lipovac zaustavljena je u petak, 19. srpnja u osobnom automobilu Audi, švicarskih registracija. Na autocesti A3 zaustavljen je i motocikl Suzuki, austrijskih registracija, kojim je iz smjera Zagreba brzinom od 227,4 km/h upravljao 49-godišnji državljanin Austrije. U subotu, 20. srpnja je na autocesti A3 Bregana-Zagreb-Lipovac, zaustavljen 46-godišnji njemački državljanin u Audiju, njemačkih registracija zbog neprilagođene brzine od 222,3 km/h. A zaustavljen je i 41-godišnji državljanin u Mercedesu švicarskih registracija, kojim je iz smjera Zagreb vozio brzinom od 222,3 km/h.

Izdani su im obavezni prekršajni nalozi i izrečena im je novčana kazna od 3000 kuna te zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije na području hrvatske u trajanju od mjesec dana.

U Kutini je u subotu, 20. srpnja zaustavljen 34-godišnjak u rutinskoj provjeri te je utvrđeno da je upravljao vozilo pod utjecajem alkohola od 1,73 promila. Kako je isti ponavljač prometnih prekršaja, tj. recidivist, uhićen je i u nedjelju doveden na prekršajni odjel Općinskog suda u Kutinu.

U nedjelju, 21. srpnja na kutinskom području u mjestu Repušnica, zaustavljeno je osobno vozilo sisačkih registracija, kojim je upravljao 40-godišnjak pod utjecajem alkohola od 1,29 promila. Kako je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja vozač je smješten u posebne prostorije nadležne policijske postaje, a protiv vozača nadležnom Općinskog suda biti će podnijet optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja.

U subotu, 20. srpnja, na sisačkom području u mjestu Lekenik, policijski službenici su zatekli 24-godišnjaka u neovlaštenom posjedovanju 47 grama droge amfetamina, tzv. speed. Od njega je droga oduzeta te će sukladno Zakonu o suzbijanju zlouporabe droga biti prekršajno prijavljeni nadležnom sudu.

Istoga dana, u mjestu Lekenik, zatečen je i 22-godišnjak koji je kod sebe posjedovao 247 grama droge marihuane. Droga je oduzeta od 22-godišnjaka, te će i on biti prekršajno prijavljeni nadležnom sudu.

U noći s petka na subotu, 19./20. srpnja u mjestu Međurić, na kutinskom području, nepoznati počinitelj je provalio u trgovinu mješovite robe iz koje je ukrao veću količinu cigareta. Od odgovorne osobe koja materijalnu štetu procjenjuje na oko 20.000 kuna zaprimljena je kaznena prijava zbog teške krađe, a za provalnikom se traga.

Traga se i za provalnikom koji je u subotu, 20. srpnja, u noćnim satima, u Ulici Božidara Adžije u Sisku, provalio u ugostiteljski objekt i iz blagajne ukrao novac dnevnog utroška i više vrsta alkoholnog i bezalkoholnog pića, a provalio je i u automat aparat za klađenje iz kojeg je također ukrao novac.

42-godišnjeg državljanina Bosne i Hercegovine tereti se da je počinio kazneno djelo krivotvorenje isprave. Naime, u subotu, 20. srpnja na novljanskom području, u mjestu Jasenovac zatečen je u prometu. Policija sumnja da je 19. srpnja s jednog osobnog vozila na drugo osobno vozilo stavio nepripadajuće registarske pločice te se tim vozilom koristio u prometu. Od njega su privremeno oduzete registarske pločice i osobno vozilo.

Loading...

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here