Novi radni strojevi za Županijske ceste

376

Županijske ceste Zagrebačke županije (ŽC) nabavile su četiri nova radna stroja – traktore s priključcima za košnju trave, ukupne vrijednosti 4,35 milijuna kuna. Ključeve radnih strojeva uručio je danas djelatnicima ŽC-a župan Stjepan Kožić.

„Napravili smo studiju kroz koju je definirano u što bi trebalo ulagati i što nabaviti kako bi Županijske ceste bile konkurentne na tržištu. Mislim da ovakav pristup govori o tome da se u Županijskim cestama vodi dobra politika kako bi firma ne samo opstala, nego na kvalitetan način ispunjavala svoju zadaću održavanja državnih, županijskih i lokalnih cesta. Skrbit ćemo da ovakve opreme bude i više, jer u interesu nam je da održavamo što više cesta“, rekao je župan, dodavši da osim ulaganja u opremu, Županijske ceste ulažu i u svoje zaposlenike, kojima je povećana plaća.

VEZANE VIJESTI
Župan Kožić pozvao na zajedništvo

Osim na području Zagrebačke županije, Županijske ceste održavaju i ceste na području Krapinsko-zagorske i Sisačko-moslavačke županije. Ukupno 2488 kilometara javnih cesta.   

„Cilj nam je u što kraćem roku što kvalitetnije obaviti ugovorene poslove. Godišnje kosimo oko 24 milijuna kvadrata trave. Novonabavljeni strojevi, s prednjim malčerom, smanjit će i fizički rad prilikom košnje trave oko odbojnih ograda, smjerokaznih stupića ili u nasipu“, rekao je Jurica Krleža, direktor ŽC-a, dodavši da ovo trgovačko društvo, u stopostotnom vlasništvu Zagrebačke županije, sukladno investicijskom planu, planira ove godine u nabavu novih strojeva uložiti ukupno 9,03 milijuna kuna.

VEZANE VIJESTI
NL STJEPAN KOŽIĆ Naš politički kapital je značajan i moramo ga iskoristiti

Današnjoj primopredaji ključeva novonabavljenih radnih strojeva prisustvovala je, uz ostale, i predsjednica Skupštine Krapinsko-zagorske županije Vlasta Hubicki.

Foto: Zagrebačka županija

Loading...

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here