Novo dječje igralište na Slatini za bezbrižnu i sigurniju igru

Igralište vrijedno oko 380 tisuća kuna izgrađeno je u sklopu projekta „Unaprjeđenje infrastrukture za predškolski i školski uzrast djece”

908

Simboličnim presijecanjem vrpce 11. listopada otvoreno je dječje igralište na Slatini izgrađeno u sklopu projekta „Unaprjeđenje infrastrukture za predškolski i školski uzrast djece” koji se nalazi unutar Intervencijskog plana Grada Petrinje. Ukupna vrijednost radova na izgradnji igrališta je 381.868,75 kuna, a više je o radovima rekla Vlasta Vuglec, privremena pročelnica Upravnog odjela za prostorno uređenje, graditeljstvo, zaštitu okoliša i kulturne baštine grada Petrinje.

„Financijski iznos koji je ugovoren je 304 tisuće kuna neto, izvođeno po obračunu 280 tisuća kuna, četiri je posto skinuto penala. Uporabna dozvola je izdana. Tu ću stati jer moram naglasiti da nam je kao prvo drago što je investitor Grad Petrinja, gradonačelnik Dumbović, omogućio postinstalacijski pregled ovog dječjeg igrališta i angažirao neovisnu tvrtku koja ima certifikat i koja je pregledala sva dječja igrala koja su ispravna te je tako omogućen atest za izdavanje uporabne dozvole. Uporabna dozvola po zahtjevu investitora, dakle gradonačelnika Darinka Dumbovića, izdana je po nadležnom Upravnom odjelu. To je prvo u nizu budućih dječjih igrališta koje ima uporabnu dozvolu“, istaknula je Vuglec.

VEZANE VIJESTI
Božićna čarolija ispunjena zlatnim, srebrnim i brončanim kuglicama

 

Projekt dječjeg igrališta na Slatini je izuzetno važan za cjelokupno unapređenje života najmlađih sugrađana, a upravo je to cilj Petrinje kao grada prijatelja djece. Status je to koji Petrinja nosi od 2017. godine kada je postavljena i prepoznatljiva tabla na ulazu u grad koja ukazuje da se radi o mjestu koje sustavno ulaže u odrastanje djece i izgradnju lokalne zajednice u kojoj se svako dijete potpuno i skladno razvija i priprema za život.

Zadovoljstvo što petrinjski mališani sada imaju dodatni sadržaj za bezbrižnu i sigurnu igru izrazio je ovom prilikom petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović koji je presijecanjem vrpce otvorio dječje igralište na Slatini.

VEZANE VIJESTI
VIDEO Tradicionalno podijeljeni uskršnji paketi korisnicima petrinjske Pučke kuhinje

„Znamo da imamo pilot projekt pet gradova, da imamo Intervencijski plan i društvenu infrastrukturu. Ono što je najvažnije za reći je da se danas veselimo prije svega zato što smo napravili jedno igralište u nizu igrališta koje ima najviše moguće standarde Intervencijskog plana i sve ostale standarde koji su zahtjevni do razine na koji bi način naša djeca trebala imati sigurnost. Danas naša djeca ovdje imaju veliku mogućnost igrati se, napredovati, imati u konačnici određene standarde. Ovdje mogu kroz igru i druženje poručiti ono što treba imati u budućnosti, jedno zajedništvo. Područje Slatine dugo je bilo zapušteno, a sada se i na tom području grada nastoji podići standard kvalitete života za sve generacije“, kazao je gradonačelnik te podsjetio na neke od značajnijih projekata kao što su budući dječji vrtić, igralište i svlačionice u Češkom selu.

VEZANE VIJESTI
Vidikovac na Hrastovačkoj gori kroz mjesec dana očekuje posjetitelje

Dodajmo kako je projekt sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Ukupna vrijednost cjelokupnog projekta „Radovi na programu gradnje unapređenja infrastrukture za predškolski i školski uzrast djece“ 40.548.110,38 kuna, od čega je iz EU potpora sufinancirano 34.297.700,07 kuna.

Novo dječje igralište na Slatini blagoslovio je župnik župe Preobraženja Gospodnjeg vlč. Damir Ceković.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here