OŠ Eugena Kumičića dobila okretište autobusa

749

Osnovna škola Eugena Kumičića u Velikoj Gorici riješila je gorući problem koji se proteže još od sredine 70-ih godina prošloga stoljeća novim okretištem, poručuju iz Grada.

Naime, u tijeku su završni radovi izgradnje nove pristupne prometnice i okretišta za autobuse koji će, kažu, doprinijeti sigurnosti i kvaliteti boravka za njezinih 978 učenika.

Radove od sredine srpnja izvodi tvrtka VG Komunalac, a u njih je uloženo oko 700 tisuća kuna. Svoje oduševljenje obavljenim poslom nije krila aktualna ravnateljica škole Snježana Ruklić.

VEZANE VIJESTI
VELIKA GORICA Ponovno izvučen "Plutajući bingo", sretni dobitnik podignuo pola milijuna kuna

– Izuzetno smo zadovoljni rješenjem. Ovo je bio jedan od najvećih problema u školi, autobus nije imao gdje stati i okrenuti se, a djeci je prijetila stalna opasnost od naleta okolnih automobila. Zahvalni smo Gradu i gradonačelniku te svima koji su se angažirali oko projekta i mislim da će ovo biti jedno krasno vizualno i prometno rješenje.

Radove je obišao i gradonačelnik Dražen Barišić.

– Osnovna škola Eugen Kumičić oduvijek je bila na jednom prekrasnom mjestu, ali nije imala siguran pristup učenika i roditelja. Konačno smo ove godine uspjeli organizirati i ishoditi svu dokumentaciju za prometno rješenje te izvesti projekt. Ovaj ćemo tjedan dobiti novi rotor uz školu, gdje će biti osigurano mjesto za pristup autobusima te jedan dio parkirnih mjesta uz sportsku dvoranu za posjetitelje. Možemo reći da smo školu organizacijski sveli na jedno održivo stanje, a ono što nas čeka je energetska obnova.

VEZANE VIJESTI
PP VELIKA GORICA Pješaci pretrčavaju na crveno

Izvor/foto: Grad Velika Gorica

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here