Dvodnevni Zagrebački obrtnički sajam – sajam obrtničkih zanimanja, otvoren je na Zagrebačkom velesajmu. Sajam, drugu godinu za redom, organizira Obrtnička komora Zagreb, uz financijsku pomoć Županije i Grada Zagreba, a namijenjen je učenicima završnih razreda osmogodišnjih škola, kako bi se u njima pobudio interes za obrtnička zanimanja.

Na sajmu su se tako predstavili automehaničari, električari, dimnjačari, građevinari, mehatroničari, instalateri, soboslikari, zlatari, kišobranari, postolari, vinogradari i mnogi drugi.

“Naše struke prezentiramo osnovnoškolcima kako bi oni danas – sutra upisali srednje strukovne škole. Obrtnici „imaju zanat u svojim rukama“, posao od kojega se može dobro živjeti”, rekao je Mirza Šabić, predsjednik Obrtničke komore Zagreb.

Na sajmu je predstavljeno 36 struka, a očekuje se da će ga tijekom dva dana održavanja posjetiti više od 2500 osnovnoškolaca.

Sajam nije propustio niti župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić koji je istaknuo kako se ovakvim manifestacijama želi usmjeriti učenike da upišu neko od obrtničkih zanimanja, obzirom da ona u Zagrebačkoj županiji znače razvoj gospodarstva.

Obrtnički sajam sjajna je prilika da se osmašima na jednom mjestu prezentiraju brojna obrtnička zanimanja, kako bi otrgnuli zaboravu tradicijske i deficitarne obrte.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here