PETRINJA: Potpisan Ugovor za izgradnju uređaja za pročišćavanje otpadnih voda aglomeracije Petrinja i pristupne ceste

U Velikoj vijećnici Grada Petrinje potpisan je Ugovor za izgradnju uređaja za pročišćavanje otpadnih voda (UPOV) aglomeracije Petrinja i pristupne ceste

229

U Velikoj vijećnici Grada Petrinje potpisan je Ugovor za izgradnju uređaja za pročišćavanje otpadnih voda (UPOV) aglomeracije Petrinja i pristupne ceste. Izgradnja uređaja za pročišćavanje otpadnih voda dio je EU projekta – „Poboljšanja vodno – komunalne infrastrukture aglomeracije Petrinja“. Gradonačelnik grada Petrinje, Darinko Dumbović, otvorio je konferenciju za medije zahvalom svim sudionicima u projektu, te je poslao poruku kako radovi moraju biti gotovi na vrijeme i kako se dobivena europska sredstva moraju opravdati.

“Trebamo se zapitati kako i na koji način, uz dobre operativne složene poslove, završiti poslove na vrijeme. Moja poruka je – poštivamo sve, ali želim u ime građana grada Petrinje da odlično izvršimo te poslove, da ih još bolje nadziremo i da kvalitetu, koju dobivamo iz europskih fondova, moramo opravdati. Znamo da je to izrazito zahtjevno i da ima svoju cijenu. Ja ću kao gradonačelnik nastojati da ta cijena za Petrinju bude što manja.”

VEZANE VIJESTI
26-godišnjak u Brestu Pokupskom 'pao' zbog posjeda opijata

Zoran Zechner, direktor Privrede d.o.o. Petrinja, pojasnio je kako je ovo zaključni događaj u završetku već 80 posto rekonstruirane i dograđene mreže na području grada Petrinje. Također dodaje i kako grad Petrinja prednjači u ispunjavanju svojih obaveza za dobivena financijska sredstva, te da može poslužiti kao primjer ostalima.

“Ovo je zaključni događaj da se na već 80 posto rekonstruiranu i dograđenu mrežu, u trećoj godini izgradnje na području grada Petrinje, ugovara finalizacija i uređaj za pročišćavanje koji će svojim trećim stupnjem zadovoljiti sve standarde zaštite recipijenta. Kako rijeke Kupe, tako i cijelog dijela slijeva.”

VEZANE VIJESTI
POTPISAN UGOVOR ZA OPREMANJE EKOLOŠKOG CENTRA – VRATA ZRINSKE GORE

Napravljeno je više od 130 kilometara vodoopskrbnih cjevovoda i sustava odvodnje, a kao krunu ukupnih radova, direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković, navodi izgradnju uređaja za pročišćavanje otpadnih voda.

“Mi smo uspjeli realizirati preko 50 posto realizacije. ‘Napali’ smo više od 130 kilometara – od toga 59 kilometara vodoopskrbnih cjevovoda, 73 kilometra sustava odvodnje. Tu je i 17 crpnih stanica, 2 vodospreme i nabavka opreme. Ipak, kruna svega ovoga je uređaj za pročišćavanje otpadnih voda, trećega stupnja. Ukupno je od EU dobiveno 250 milijuna kuna bespovratnih sredstava, 100 milijuna kuna je nacionalna komponenta, a drago nam je da malo manje od 4 posto tog iznosa snosi jedinica lokalne samouprave.”

Pomoćnica ministra za vodno gospodarstvo i zaštitu mora, Elizabeta Kos, navela je kako su, sa potpisivanjem ugovora, aktivnosti na ovome projektu završene u smislu kako su ispunjeni svi uvjeti za početak izvođenja vrlo zahtjevnih građevinskih radova.

VEZANE VIJESTI
Usvojen Proračun Grada Petrinje za 2020. godinu

“Ovo je hvalevrijedan projekt i nije jedan od prvih, ovo je prvi projekt! Iz današnje perspektive gledano do kuda je Projekt došao, da je bila tadašnja odluka zajednička, i gradonačelnika i Ministarstva za vodno gospodarstvo i zaštitu mora i Ministarstva regionalnog razvoja da Projekt financiramo iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020. Aktivnosti na ovome projektu, sa potpisivanjem ovog zadnjeg ugovora, su završene u smislu da su ispunjeni svi uvjeti. Naravno, slijede građevinski radovi koji su jako zahtjevni, ali nadam se da će sve ići svojim tijekom.” – pojasnila je pomoćnica ministra, Elizabeta Kos.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here