PETRINJA: Uskoro besplatni Wi-Fi!

Nakon uspješno izvršene prijave, tvrtka Poslovne zone Petrinja d.o.o. u ime Grada Petrinje potpisala je Sporazum o dodjeli bespovratnih sredstava za program WiFi4EU

820

Nakon uspješno izvršene prijave 7. studenog 2018. godine, tvrtka Poslovne zone Petrinja d.o.o. u ime Grada Petrinje potpisala je u utorak, 22. siječnja 2019. godine, Sporazum o dodjeli bespovratnih sredstava za program WiFi4EU, koji je raspisala Europska komisija.

Programom WiFi4EU promiče se uvođenje besplatnog Wi-Fi-a za građane i posjetitelje u javnim prostorima diljem Europe, s ciljem pokrivanja središta javnih okupljanja, a neke od točaka u gradu Petrinji bit će Trg hrvatskih branitelja, Strossmayerovo šetalište, Gradska tržnica, Gradsko kupalište, Rukometni stadion, te Gradski nogometni stadion Mladost. Putem programa WiFi4EU financira se oprema i troškovi postavljanja (točke za pristup internetu), a korisnik će plaćati za povezivost (internetska pretplata) i održavanje opreme tijekom najmanje tri godine.

VEZANE VIJESTI
PETRINJA Smrtno stradao prilikom prevrtanja traktora

Izgradnja Wi-Fi infrastrukture (što uključuje i troškove opreme) sufinancirana je u 100% iznosu, a potpora se ostvaruje u obliku vaučera vrijednosti 15.000 eura po prijavitelju, kojim će se plaćati navedena izgradnja i oprema. U tijeku je odabir najpovoljnijeg operatera, a rok za završetak projekta je 18 mjeseci od dana potpisivanja Sporazuma o dodjeli bespovratnih sredstava.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here