Sportski plesni par Juraj Bjelac – Renata Faizerakhmanova, članovi Sportskog plesnog kluba „Petrinia“ iz Petrinje, ostvarili su povijesni rezultat za hrvatski sportski ples ušavši u finale Europskog prvenstva u standardnim plesovima.
Proteklog vikenda u Bratislavi, Slovačka, održano je Europsko prvenstvo u standardnim plesovima za kategoriju starije mladeži (youth) kao i Svjetsko prvenstvo u standardnim plesovima u kategoriji mladeži (junior II) gdje su boje Hrvatske predstavljali petrinjski sportski plesni parovi.

Na Europskom prvenstvu u kategoriji starije mladeži Juraj i Renata od 57 sportskih plesnih parova, od šesnaestine finala uspješno su prošli svih pet rundi i plasirali se u finale među 6 najboljih u Europi i osvojili izvrsno 5. mjesto. Ovo je najbolji rezultat koji je ikada u povijesti hrvatskog sportskog plesa osvojio jedan plesni par. Juraj i Renata, kako su nam rekli, imali su za cilj polufinale, među 12 najboljih, jer i to bi već bio veliki i jedinstveni rezultat za Hrvatsku ali svojom izvrsnom izvedbom i prezentacijom ušli su i u finale. Pravo su iznenađenje za mnoge iz plesnog svijeta upravo iz razloga što hrvatske sportske plesne parove do ovog trena nitko u svijetu nije smatrao ozbiljnom konkurencijom.
Istog vikenda u Bratislavi je održano i Svjetsko prvenstvo u standardnim plesovima, ali za nešto mlađu kategoriju – kategoriju mladeži, gdje su opet Petrinjci kao najbolji sportski plesni par Hrvatske u toj kategoriji predstavljali svoju državu i to par Jakov Bjelac – Magdalena Vidas. Jakovu i Magdaleni bio je ovo prvi nastup na Svjetskom prvenstvu, prvo takvo iskustvo, no hrabro i samouvjereno u konkurenciji od 66 sportskih plesnih parova prošli su tri runde i došli do praga četvrtzavršnice osvojivši izvrsno 28. mjesto.

VEZANE VIJESTI
Održana 12. Latino večer SPK Petrinia!

Pred ovim plesnim parovima do kraja kalendarske godine stoji još nekoliko važnih natjecanja, pa tako Jakov i Magdalena sredinom listopada putuju u Moldaviju na Svjetsko prvenstvo u kombinaciji (10 plesova), a u studenom na Svjetsko prvenstvo u latinsko američkim plesovima u Rumunjsku, dok Jurja i Renatu u prosincu očekuje još Svjetsko prvenstvo u standardnim plesovima u Latviji.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here