Petrinjski radio slavi svoj 74. rođendan!

860

Naši kolege s Petrinjskog radija danas slave veliki 74. rođendan svoj medija, čestitkama se pridružuje i ekipa Radio Banovine.

„Petrinjski radio nije samo institucija jer njegovi djelatnici žive za svoj grad i njegove ljude. Ima bogatu prošlost prepunu uspona i padova, ali i godine ispunjene ljudskim sudbinama i radom s puno ljubavi. Tako će i ostati. Radio je tu zbog svih onih koji su mu vjerni ove 74 godine, ali i svih novih slušatelja te čitatelja koji iz dana u dan prepoznaju kvalitetu drugog najstarijeg lokalnog radija u Hrvatskoj“, rekao je direktor Petrinjskog radija Mario Gršić.

Dugu povijest Radija nastavlja sedam djelatnika, to su Ivica Mioković, Kristina Jakopović, Miroslav Sačer, Marin Fran, Slađana Marković, Matea Kezić i Mario Gršić.

Povijest Petrinjskog radija

Krajem 40-ih i početkom 50-ih godina grad Petrinja među prvima u Hrvatskoj imao je svoju radio stanicu. Razglasna postaja Petrinja naziv dobiva u ljeto 1941. godine, a od 1945. godine počinje djelovati kao Zvučna i Radio stanica Petrinja.

VEZANE VIJESTI
PETRINJA Poginuli motociklist i suvozač

Prije Domovinskog rata, Petrinjski radio je djelovao kao Poduzeće „INDOK“ i bio je jedan od najslušanijih na ovom području, poslovao je s uspjehom, ušao je zajedno sa svojim slušateljima u ratno razdoblje. Nakon prvih napada na Petrinju u rujnu 1991. godine, tadašnji zaposlenici sele radijsku opremu u Sisak odakle emitiraju program.

Važan dio povijesti odnosi se na ratno razdoblje kada od 1. veljače 1992. godine Petrinjski radio nosi naziv Hrvatski radio Petrinja i nastavlja emitiranje svog programa iz Siska. Tadašnja frekvencija je bila 96,5 Mhz. Djelatnici Hrvatskog radija Petrinja su od 1. kolovoza 1992. do 7. studenoga 1995. godine bili desetina posebne namjene u Službi za motrenje i obavješćivanje ureda za obranu Petrinja. Zbog toga su stekli sva prava hrvatskih branitelja i nositelji su odličja Bljesak i Oluja, a odlukom predsjednika RH dr. Franje Tuđmana odlikovani su i Spomenicom Domovinskog rata.

Nakon vojno – redarstvene akcije Oluja Hrvatski Radio Petrinja ponovno ima sjedište u Petrinji, a tijekom 1999. godine preoblikovan je u Petrinjski radio d.o.o. pod kojim nazivom djeluje i danas. Od 6. kolovoza 1995. do 4. rujna 2005. godine Radio se nalazio u Turkulinovoj ulici, od 3. svibnja 2004. godine prvi put u svojoj povijesti počeo je neprekidno vlastito emitiranje programa u trajanju od 24 sata. Na 60. rođendan Radija 7. rujna. 2005. godine počelo je emitiranje iz sadašnjih prostorija.

VEZANE VIJESTI
Počela nova sezona klizanja u Petrinji

Od 17. veljače 2004. godine do iznenadne smrti 21. studenog 2012. godine na čelu Radija bio je Darko Komlinović, koji je svojim dolaskom uveo brojne pozitivne novine i promjene u radu. Od 27. prosinca 2012. do 1. lipnja 2016. godine direktor Petrinjskog radija bio je Tin Komlinović, a danas je to naš dragi kolega Mario Gršić.

Dragi kolege, želimo vam još puno uspješnih godina rada uz, naravno, još više smijeha na terenu :)

Izvor: portal53.hr

Loading...

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here