Potpora Andreju Plenkoviću uoči unutarstranačkih izbora u HDZ-u

Žinić, Rosavec i Celjak izrazili uvjerenje kako će Plenković dobiti povjerenje većine članova i nastaviti voditi HDZ i Vladu

1015

Predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Sisačko-moslavačke županije Ivo Žinić održao je danas, 24. siječnja konferenciju za novinare na kojoj je izrazio osobnu podršku predsjedniku HDZ-a Andreju Plenkoviću na unutarstranačkim izborima.

Žinić je izrazio uvjerenje kako će Andrej Plenković na unutarstranačkim izborima dobiti povjerenje većine članova i nastaviti voditi HDZ i Vladu.

„Unutar stranke krenula su određena razmimoilaženja i na neki način pokušaj destabilizacije Hrvatske demokratske zajednice. Ova potpora je osobna, kao predsjednika Županijske organizacije HDZ-a Sisačko – moslavačke županije. Ovo nije potpora Županijskog odbora jer još nismo imali odbor na kojem bi raspravljali o ovoj temi. Smatrao sam da je potrebno u ovom trenutku dati puno povjerenje i podršku našem predsjedniku Hrvatske demokratske zajednice kao predsjedniku stranke, ali i kao premijeru. Pod vodstvom Andreja Plenkovića, zadnjih tri i pol godine kako je na poziciji premijera, napravljen je veliki iskorak po pitanju kvalitete života, dakle porastu BDP-a i mnogim drugim aktivnostima koje su slijedile dobrim potezima naše Vlade“.

VEZANE VIJESTI
Za 25 godina dobili i svečanu vatrogasnu zastavu

Potporu Plenkoviću izrazio je ovom prilikom i Roman Rosavec, inače predsjednik Gradske organizacije HDZ-a Popovače.

„Razlog ovakvog mog stava jest što se nakon dugo vremena osjeća jedna stabilnost u radu stranačkih tijela Hrvatske demokratske zajednice i svih njezinih struktura, a što se naročito prenosi i reflektira na rad Vlade Republike Hrvatske. Nakon dugo vremena, u Hrvatsku se vraća optimizam, od gospodarsko – ekonomskih pokazatelja, demografskih pokazatelja i svih onih ostalih koji su bitni za jednu državu. Vraća se optimizam među mlade da se u Hrvatskoj može živjeti i tome je sigurno pridonio niz poteza koje je naš premijer i predsjednik učinio. Osobno smatram da trebamo nastaviti putem kojim on vodi našu stranku i našu državu i da će uspjeh sigurno biti zajamčen. Želim da i dalje on bude taj koji će u narednom mandatnom razdoblju biti na čelu naše stranke i na čelu naše države“.

VEZANE VIJESTI
Partnerstvom do obnove spomenika poginulim hrvatskim braniteljima u Dvoru


Ivan Celjak, ujedno i predsjednik Gradske organizacije HDZ-a Sisak izrazio je uvjerenje da će Andrej Plenković onako uspješno kako vodi Vladu RH, nastaviti voditi i HDZ.

„Vlada RH na čelu s Andrejom Plenkovićem osigurala je porast zaposlenosti i smanjenje nezaposlenosti, porast BDP-a, plaća, mirovina, ugovoreno je više od 80% dostupnih sredstava iz EU fondova, a podsjetit ću vas da je prije njega bilo ugovoreno tek 9%. Isplaćeno je oko 3,3 milijarde kuna za važne projekte čime je poboljšana kvaliteta u zdravstvu, prometnoj infrastrukturi, školstvu itd. Sigurni smo da će ova financijska perspektiva ostati zapamćena po izgradnji Pelješkog mosta. Andrej Plenković je moderan europski političar koji govori ono što treba pred ljudima pred kojima treba i na mjestu na kojem treba. Pritom mislim na Parlamentarnu skupštinu Vijeća Europe i na odgovor Plenkovića zastupniku Šešelju iz Srbije kada je jasno rekao da je Srbija izvršila agresiju na RH u Domovinskom ratu. Vjerujemo da će nova Vlada na čelu s Andrejem Plenkovićem uzeti kao prioritet Sisak i Sisačko – moslavačku županija te da će realizirati važne projekte na našem području“.

VEZANE VIJESTI
Svečano obilježena 29. obljetnica osnivanja sisačkog HDZ-a

Dodajmo kako se na danas zakazanoj sjednici Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a očekuje donošenje odluke o datumu i postupcima za provedbu unutarstranačkih izbora. Prema neslužbenim informacijama izbori bi se trebali održati 15. ožujka. HDZ bi tako za manje od dva mjeseca trebao dobiti novo vodstvo: predsjednika stranke, njegova zamjenika i četiri potpredsjednika.

Loading...

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here