Predstavljanje rezultata istraživanja o održivim navikama Zagrepčana

60

IKEA Hrvatska bira 20 ambasadora projekta Male promjene, velike uštede!

U ponedjeljak, 05. prosinca, u 11 sati, u Probnoj kući IKEA u Ilici 42 (križanje Frankopanske ulice i Ilice), IKEA Hrvatska predstavit će rezultate istraživanja o održivim navikama Zagrepčana kod kuće.

Detaljno terensko istraživanje je početkom studenog za tvrtku IKEA provela agencija MediaNet na reprezentativnom uzorku od 350 punoljetnih stanovnika Zagreba, a rezultati otkrivaju navike Zagrepčana vezane za održiv život kod kuće: potrošnju energije i vode, zbrinjavanje otpada te konzumaciju i postupanje s hranom. Istraživanje tako, primjerice, pokazuje kako više od 73% zagrebačkih kućanstava baca hranu, voli se grijati na višim temperaturama, a ljeti hladiti na nižim.

Detalje o istraživanju predstavit će Igor Štefanac, PR menadžer IKEA Hrvatska, a komentirat će ih Hrvoje Dragušica, IKEA stručnjak za održivi razvoj.

IKEA Hrvatska najavit će i projekt Male promjene, velike uštede koji počinje u ponedjeljak prijavama građana između kojih će biti odabrano 20 ambasadora projekta Male promjene, velike uštede u Hrvatskoj. Oni će sljedećih pola godine uz pomoć stručnjaka iz tvrtke IKEA provoditi i promicati održiviji način života kod kuće.

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here