Traga se za nepoznatim počiniteljima koji su prevarili 88-godišnjeg mještanina Dugog Sela Lasinjskog, na području Gvozda.

U ponedjeljak, 12. lipnja oko 19 sati, jedan od počinitelja je putem telefona nazvao oštećenog te mu se predstavio kao policajac i rekao da je ženi, koja je kod oštećenog bila 6. lipnja i od koje je kupio medicinski pojas za leđa, platio krivotvorenim novčanicama. Potom mu je rekao da pripremi sav novac koji ima kod kuće jer ga moraju uzeti i odnijeti na provjeru. Nakon razgovora 88-godišnjak je pripremio sav novac u domaćoj i stranoj valuti te su kod njega iste večeri oko 20.20 sati došla dva nepoznata muškarca, uzela novac i udaljila se u nepoznatom smjeru. Nakon što je shvatio da je prevaren oštećeni je slučaj prijavio policiji te je od njega zaprimljena kaznena prijava, a za prevarantima se traga.

U cilju preveniranja ovakvih i sličnih prijevara i krađa pozivamo građane, osobito osobe starije životne, da budu oprezni kad im se javi nepoznata osoba:

  • Ne puštajte nepoznate osobe u svoj dom bez obzira kako se one predstavljaju (službene osobe, predstavnici raznih poduzeća,…). Provjerite tko je nepoznata osoba – tražite identifikacijske dokumente i da se osoba predstavi. U stan pustite samo osobu za koju ste sigurni da je ona kojom se predstavlja i posjeduje dokumente. Sve službene osobe dužne su ih imati i dati vam ih na uvid.
  • Ne nasjedajte na „povoljnu prodaju skupih predmeta“ (medicinska pomagala, mobiteli, markirana roba, zlato, osiguranja, …),
  • Nemojte nikada davati svoje osobne podatke niti osobne dokumente, posebice bankovne kartice niti novac,
  • Ako se Vama ili drugome nešto loše dogodi, ili ako uočite sumnjive osobe i vozila, nemojte šutjeti i prijavite policiji na broj 192. Zapamtite izgled osoba i vozila, zapišite podatke o vozilu i opis osoba,
  • Ukoliko i dogovorite sastanak s nekom nepoznatom osobom (razne prezentacije, prodaje) pozovite nekog od obitelji ili susjeda.
SHARE

Studentica Mateja Feljan rođena je 28. rujna 1991. godine i znatiželjna od djetinjstva s pisanjem prvih priča počela je još u osnovnoj školi. Pohađala je novinarsku grupu u kojoj se zaljubila u novinarstvo i na to gleda kao na preteču ‘pravom’ novinarskom poslu koji sada radi..

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here