PU SISAČKO-MOSLAVAČKA Krađe, alkoholizirani vozači

144

Tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježeno je devet kaznenih djela, od kojih su pet počinili nepoznati počinitelji. Na području Siska počinjeno je pet kaznenih djela, dok je po jedno počinjeno na području Sunje, Kutine, Petrinje i Gline. Počinjene su po tri krađe i prijetnje, dvije teške krađe te jedna tjelesna ozljeda.

Zabilježeno je jedno narušavanje javnog reda i mira na području Novske počinjeno vikom i galamom jednog alkoholiziranog počinitelja (2,01 promila).

Na prometnicama su se dogodile tri prometne nesreće i to na području Siska, Kutine i Novske. U dvije nesreće jedna osoba zadobila je teške tjelesne ozljede, a dvije lakše, dok je u jednoj nesreći nastala materijalna šteta. Pod utjecajem alkohola od 2,66 promila bio je vozač osobnog automobila koji je skrivio prometnu nesreću na novljanskom području, u kojoj je jedna osoba teže te jedna lakše ozlijeđena.

Na drvetu uz rub Kotar šume u Novoselskoj ulici u Sisku građanin je pronašao dvije protupješačke mine antimagnetne s upaljačima. Njih su s mjesta pronalaska uklonili policijski službenici protueksplozijske zaštite Policijske uprave sisačko-moslavačke.

Sunja: Šumska krađa velike vrijednosti

Od početka siječnja 2013. do početka siječnja ove godine, u šumskim odjelima na sunjskom području u mjestima Kinjačka i Blinjska Greda, nepoznati je počinitelj posjekao i ukrao 735 stabala hrasta, bukve, graba i kestena. Ovom krađom su Hrvatske šume oštećene za 107.126 kuna te je protiv počinitelja, za kojim se traga, podnesena kaznena prijava.

U Vrhu Letovaničkom provaljeno u vikendicu

Policiji je prijavljena provala u vikendicu u Vrhu Letovaničkom na lekeničkom području, koju je od 17. do 19. rujna počinio nepoznati počinitelj. Ukraden je LCD televizor, radio, kutija s raznim alatom, nekoliko električnih aparata te razni prehrambeni proizvodi. Oštećeni 65-godišnjak štetu procjenjuje na više tisuća kuna te je od njega zaprimljena kaznena prijava zbog teške krađe.

Popovača: Otkrivena kradljivica

Provedenim kriminalističkim istraživanjem nad 27-godišnjakinjom je utvrđeno da je u subotu, 17. rujna u podnevnim satima, u Sisačkoj ulici u Popovači na štetu 40-godišnjeg muškarca počinila tešku krađu. Nju se sumnjiči da je iskoristila odsutnost vlasnika te ključevima koje je pronašla na klupici prozora otključala garažu i iz ledenice ukrala više prehrambenih artikala, dok je na dvorištu pronašla i ukrala platnenu torbu, nekoliko papuča i više dječjih igračaka. Ukradeni predmeti su pronađeni i vraćeni vlasniku, dok je nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičena kazneno prijavljena zbog spomenutog kaznenog djela.

Alkoholizirani vozači u prometu

Noćas, 21. rujna oko 2.15 sati, u Vatrogasnoj ulici u Sisku je u prometu zatečen 28-godišnji muškarac, koji je pod utjecajem alkohola od 1,63 promila upravljao kombijem sisačkih registracija. Kako je postojala opasnost da će nastaviti s daljnjom vožnjom, vozač je uhićen te će uz optužni prijedlog temeljem Zakona o sigurnosti prometa na cestama tijekom dana biti doveden na nadležni prekršajni sud.

Nešto ranije, oko 1.30 sati u mjestu Vedro Polje, općina Sunja, zaustavljen je osobni automobil sisačkih registracija kojim je pod utjecajem alkohola od 1,26 promila upravljao 59-godišnji muškarac. Uhićen je i do otriježnjenja zadržan u policijskoj postaji te će i protiv njega biti podnijet optužni prijedlog temeljem Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here