Tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježeno je devet kaznenih djela od kojih su šest počinili nepoznati počinitelji. Na području Siska počinjena su četiri kaznena djela, tri na području Kutine te po jedno na području Gline i Gvozda. Počinjeno je sedam krađa te po jedna teška krađa i povreda dužnosti uzdržavanja.

Zabilježena su dva narušavanja javnog reda i mira, počinjena svađama i vikama na području Siska, zbog čega su prijavljena dvojica počinitelja.

Na prometnicama su se dogodile četiri prometne nesreće, od kojih dvije na području Petrinje te po jedna na području Siska i Kutine. U dvije nesreće, na području Kutine i Petrinje, lakše tjelesne ozljede zadobile su dvije osobe (vozači osobnih automobila), dok je u dvije nesreće nastala samo materijalna šteta. Sudionik jedne nesreće na petrinjskom području je pobjegao s mjesta događaja i za njim se još traga.

Krađe novca iz kuća

U mjestu Gornja Čemernica na području Gvozda, nepoznati je počinitelj od 26. listopada do 3. studenoga iskoristio nepažnju ili odsutnost 58-godišnjeg mještanina te mu iz kuće ukrao novac u domaćoj i stranoj valuti. Od oštećenog je zaprimljena kaznena prijava, a za kradljivcem se traga.

Krađa novca zabilježena je i u Ulici Maksa Cajnera u Sisku, gdje je nepoznati počinitelj tijekom dana u srijedu, 2. studenoga, iz kuće 67-godišnje vlasnice ukrao novac i bankovnu karticu.

Krađa bakrenih vodiča

Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem koji je 1./2. studenoga, na magistralnoj željezničkoj pruzi u mjestu Banova Jaruga, grad Kutina, presjekao i ukrao oko 75 metara bakrenih vodiča. Šteta se procjenjuje na oko 10.000 kuna, a protiv nepoznatog počinitelja će biti podnesena kaznena prijava zbog krađe.

U Sisku provaljeno u garažu

Od 23. do 31. listopada nepoznati je počinitelj u Ulici Kate Pejnović uSisku provalio u garažu i ukrao četiri automobilske gume te aparat za varenje i plinsku bocu. Ovom teškom krađom 68-godišnja vlasnica i 41-godišnji korisnik garaže oštećeni su za oko 2500 kuna. Od njih je zaprimljena kaznena prijava te se poduzimaju daljnje mjere traganja za počiniteljem.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here