Tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježeno je osam kaznenih djela, od kojih su četiri počinili nepoznati počinitelji. Tri kaznena djela počinjena su na području Siska, dva na području Kutine te po jedno na području Novske, Gline i Dvora. Počinjeno je pet krađa te po jedna prijetnja, povreda djetetovih prava i oštećenje tuđe stvari.
Na prometnicama su se dogodile tri prometne nesreće i to dvije na području Kutine te jedna na području Siska. U jednoj prometnoj nesreći četiri osobe zadobile su lakše tjelesne ozljede, dok je u dvije prometne nesreće nastala samo materijalna šteta.

U trgovini ukrala sedam parfema

Zbog krađe parfema kazneno je prijavljena 39-godišnja žena. Naime, ona je jučer, 20. prosinca oko 13.30 sati, u trgovini na Trgu kralja Tomislava u Kutini, ukrala sedam raznih parfema, ukupne vrijednosti 1913 kuna. Parfemi su od nje oduzeti i vraćeni odgovornoj osobi oštećene trgovine.

Osumnjičen za krađu mobitela

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad 20-godišnjim mladićem je utvrđeno da je 11. prosinca ove godine, u klubu u Hrvatskoj ulici u Glini, iskoristio nepažnju 19-godišnjaka i iz njegove jakne ukrao mobitel. Protiv osumnjičenog je Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku podnesena kaznena prijava zbog krađe. 

Građanin dragovoljno predao pušku, spremnike i streljivo

Jučer, 20. prosinca, kutinskoj je policiji građanin dragovoljno predao automatsku pušku s tri pripadajuća spremnika, četiri spremnika za pištolj, 290 komada puščanog streljiva i 32 komada pištoljskog streljiva.

Podsjećamo

Još je uvijek u tijeku kampanja “Manje oružja, manje tragedija” kojom Vam je bez ikakvih sankcija omogućena dragovoljna predaja svih vrsta oružja i ubojitih sredstava.

Oružje i ubojita sredstva ne odlažite i ne ostavljajte u kontejnerima za smeće ili na drugim otvorenim prostorima u prirodi. Na taj način ugrožavate živote drugih ljudi. Protiv građana koji ovakvo oružje prijave policiji radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.

Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Mi ćemo poslati stručne i osposobljene policijske službenike koji će oružje preuzeti.

Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here