Stožer za obranu Rafinerije nafte Sisak organizira prosvjed protiv odluke koja, kako kažu, dovodi do zatvaranja Rafinerije nafte Sisak. Prosvjed će biti održana u petak, 23. veljače u 12 sati na Markovom trgu u Zagrebu, a polazak autobusa je u devet sati ispred glavne porte sisačke Rafinerije.

Povod prosvjedu je odluka Uprave INA-e o gašenju FCC postrojenja u sisačkoj Rafineriji, kojom je INA odlučila kako od 1. srpnja gasi FCC postrojenje u Sisku, a 40 radnika tog pogona će po najavi zbrinuti ili otpremninama ili unutar INA-e. Iz Stožera poručuju kako ostaju pri svoja tri zahtjeva koja će ponoviti i na prosvjedu u Zagrebu. Traže stavljanje moratorija na sve poslovne odluke do završetka pregovora između Vlade RH i MOL-a o otkupu dionica INA-e. Također, traže prijem kod premijera Andreja Plenkovića kako bi ga informirali o pravoj situaciji u sisačkoj Rafineriji i posljedicama posljednjih organizacijskih promjena. Od Vlade traže izjašnjavanje o aktivnostima oko otkupa dionica INA-e te o izvršenju plana donošenja energetske strategije Republike Hrvatske. Iz Stožera su pozvali sve građane, radnike, branitelje, sindikate i druge da im se pridruže na prosvjedu.

VEZANE VIJESTI
Zaraženi brat blizanac zaposlen u HEP-u, HEP poslao radnike kućama

„Pozivamo vas na prosvjed uz napomenu kako je on potpuno odvojen od politike, bez nazočnosti i poziva bilo kojoj političkoj stranci koja djeluje u RH“, poručili su iz Stožera.

Prosvjed na Markovu trgu u petak počinje u 12 sati uz prethodno okupljanje na Trgu bana Jelačića. Autobusi iz Siska, ispred glave porte sisačke Rafinerije kreću u devet sati.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here