Stožer za obranu Rafinerije nafte Sisak organizira prosvjed protiv odluke koja, kako kažu, dovodi do zatvaranja Rafinerije nafte Sisak. Prosvjed će biti održana u petak, 23. veljače u 12 sati na Markovom trgu u Zagrebu, a polazak autobusa je u devet sati ispred glavne porte sisačke Rafinerije.

Povod prosvjedu je odluka Uprave INA-e o gašenju FCC postrojenja u sisačkoj Rafineriji, kojom je INA odlučila kako od 1. srpnja gasi FCC postrojenje u Sisku, a 40 radnika tog pogona će po najavi zbrinuti ili otpremninama ili unutar INA-e. Iz Stožera poručuju kako ostaju pri svoja tri zahtjeva koja će ponoviti i na prosvjedu u Zagrebu. Traže stavljanje moratorija na sve poslovne odluke do završetka pregovora između Vlade RH i MOL-a o otkupu dionica INA-e. Također, traže prijem kod premijera Andreja Plenkovića kako bi ga informirali o pravoj situaciji u sisačkoj Rafineriji i posljedicama posljednjih organizacijskih promjena. Od Vlade traže izjašnjavanje o aktivnostima oko otkupa dionica INA-e te o izvršenju plana donošenja energetske strategije Republike Hrvatske. Iz Stožera su pozvali sve građane, radnike, branitelje, sindikate i druge da im se pridruže na prosvjedu.

VEZANE VIJESTI
Policija traga za muškarcem, prijeti mu kazna zatvora! Jeste li ga vidjeli?

„Pozivamo vas na prosvjed uz napomenu kako je on potpuno odvojen od politike, bez nazočnosti i poziva bilo kojoj političkoj stranci koja djeluje u RH“, poručili su iz Stožera.

Prosvjed na Markovu trgu u petak počinje u 12 sati uz prethodno okupljanje na Trgu bana Jelačića. Autobusi iz Siska, ispred glave porte sisačke Rafinerije kreću u devet sati.

Loading...

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here