U tijeku su radovi na rekonstrukciji županijske ceste kroz Bročice, jedno od najvećih prigradskih naselja na području Novske, a očekuje se da bi završetak poslova moga o biti i prije ugovorenog roka.

Projektom se uređuje 2,7 kilometra ŽC 3250 širine osam metara koja je bila u dosta lošem stanju i čiju obnovu zajednički, sa po četiri milijuna kuna sufinanciraju Grad Novska i ŽUC-a Sisačko moslavačke županije, rekao je prigodom obilaska dionice na kojoj se trenutno izvode građevinski zahvati, gradonačelnik Novske Marin Piletić.

VEZANE VIJESTI
NOVSKA 127 studenata dobilo stipendije

„Uz rekonstrukciju, dogovorili smo da idemo i u izgradnju biciklističkih staza s obje strane tako da ukupno širimo kolnik na osam metara. Ukupna dužina ove trase je 2700 metara. Svi stanovnici Bročica dobivaju novu cestu i nove ulaze u svoja dvorišta. Na ovaj način povećavamo i sigurnost prometovanja s obzirom da je zaista riječ o vrlo prometnoj cesti, ali i da mladi i općenito stanovništvo koriste biciklistički prijevoz kako bi došli do centra grada, odnosno u samo središte Novske. Grad Novska je u ovogodišnjem proračunu izdvojio četiri milijuna kuna kako bismo pratili Županijsku uprava za ceste s 50 posto sredstava potrebnih za rekonstrukciju i dogradnju ove ceste. Važno je napomenuti za sve naše Bročičane da dobivaju standard prometnice kao što je i u samoj Novskoj, dakle širi kolnički trak s biciklističkim stazama, povećavamo sigurnost i u konačnici uljepšavam ovo naše prekrasno i bogato naselje“, kazao je Piletić.

VEZANE VIJESTI
Muškarci u Novskoj nasrnuli na službenu osobu

Gradonačelnik je dodao kako se projektira i novi nogostup kroz naselje, kao i spojna cesta s državnom cestom D47 kako bi se smanjio promet teških kamiona kroz Bročice. Izvođač bi radove na dionici županijske ceste, prema planiranoj dinamici, trebao završiti i prije roka gradnje, odnosno do kraja ove godine.

Foto: www.novska.hr

 

.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here