Sedam novih vozila za bržu i kvalitetniju hitnu pomoć

Ključeve vozila vrijednih gotovo 2,2 milijuna kuna Zavodu za hitnu medicinu SMŽ predao župan Ivo Žinić

118

Zavod za hitnu medicinu Sisačko-moslavačke županije bogatiji je za sedam novih vozila vrijednih gotovo 2,2 milijuna kuna.

Ključeve novih vozila je Zavodu 2. listopada predao župan Ivo Žinić, a na ovom značajnom ulaganju zahvalio se ravnatelj županijskog Zavoda za hitnu medicinu Tomislav Fabijanić koji je istaknuo kako su im vozila iznimno važna jer su osnovno sredstvo za rad hitne službe.

„Možemo imati defibrilatore i respiratore, svu moguću medicinsku opremu, ali ako nemamo vozila s kojima ćemo doći na mjesto događaja i do pacijenata, onda smo nemoćni. Ovo je jedno od naših osnovnih radnih sredstava bez kojih ne možemo funkcionirati. Mi godišnje imamo dosta veliki broj pacijenata, prelazimo velike udaljenosti, veliki broj kilometara i zato vrlo često moramo mijenjati automobile jer oni prelaze dopuštene norme koje je projektirao Hrvatski zavod za hitnu medicinu. S ovim novim vozilima opet ispunjavamo sve te norme, dolazimo u onaj europski standard i siguran sam da će od toga imati korist svi naši korisnici usluga, tj. svi stanovnici Sisačko-moslavačke županije.“

VEZANE VIJESTI
Ruže uz Međunarodni dan žena

Župan Žinić je napomenuo kako je županija prostorno velika te da postoje brojna raspršena naselja koja je nužno “pokriti” djelovanjem hitne službe pa je nužno imati i vozni park koji će omogućiti brzu i kvalitetnu zdravstvenu uslugu.

„Sedam novih vozila za hitnu službu našeg Zavoda za hitnu medicinu, uz desetak vozila koje smo nabavili u zadnje tri godine, veliki je doprinos kvalitetnoj hitnoj zdravstvenoj zaštiti na području naše županije. Ova vozila idu na teren, u naše ispostave, u Novsku, Kutinu, Glinu, Petrinju i ostala mjesta gdje imamo timove T1. Vrijednost ovih vozila je milijun i 166 tisuća kuna. Vjerujem da ćemo tako dodatno poboljšati naš vozni park, ali i poboljšati kvalitetu hitne službe, brži transport naših stanovnika kojima je potrebna hitna pomoć. Naša županija je velika, imamo mnogo raspršenih naselja, pogotovo u ruralnim područjima pa nam je doista potreban ovako dobar vozni park. Vjerujem da ćemo i u narednim godinama nastaviti obnavljati naš vozni park. Imamo i kvalitetne mlade liječnike, mlado medicinsko osoblje, potrudili smo se i sve smo napravili kako bismo imali jednaku hitnu službu kao i u nekim veći mjestima.“

VEZANE VIJESTI
Otvoreno reciklažno dvorište u Hrvatskoj Kostajnici

Dodajmo kako je nova vozila blagoslovio preč. Marko Karača župnik sisačke Katedralne župe Uzvišenja Svetog Križa, a nakon toga je održana prezentacija rada Zavoda za hitnu medicinu Sisačko – moslavačke županije u prvih devet mjeseci ove godine.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here