Nedavno provedena studija je otkrila kako čaša soka od rajčice dnevno pomaže otopiti salo oko struka. Pri tom ne morate unositi bilo kakve druge promjene u način života ili prehrane. Istraživanje je provedeno na China Medical University, a pokazalo je kako su žene koje su pile čašu soka od rajčice dnevno za osam tjedana izgubile 2,5 centimetra u struku. Osim toga, razina kolesterola im se snizila za 10 posto.
Nutricionistica, Azmina Govindji, je izjavila kako sok od rajčice može imati ključnu ulogu u kontroli tjelesne težine. Rajčica ima jako malo kalorija, 0,35 l soka od rajčice ima samo 80 kcal, bogata je natrijem, kalcijem, kalijem, magnezijem, vitaminima B, C i A.

VEZANE VIJESTI
KVIZ Odgovori na ovih 15 pitanja i dokaži da si pravi ljubitelj Pizze

Zbog visokog udjela likopena – antioksidansa koji je važan za naše tijelo, znanstveno je dokazano, sok od rajčice može spriječiti i razvoj kancerogenih stanica te čisti krvne žile i sprečava nastanak brojnih bolesti srca.

Ovaj sok potiče stvaranje crvenih krvnih zrnaca, snižava krvni tlak, sprečava trombozu, regulira rad jetre, gušterače i žući.
Sok od rajčice za mršavljenje jednostavno djeluje kao odlično sredstvo za one koji žele izgledati atraktivnije i elegantan. Osim činjenice da je sok od rajčice za mršavljenje je također vrlo ukusno i potrošnja neće uzrokovati neugodne osjećaje. Sok od rajčice izgubiti težinu može se jesti kao da je, zajedno s drugim dijetama ili svoju uobičajenu prehranu ili slijediti određenu dijetu, na temelju kojih se, sok od rajčice za mršavljenje.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here