Vrijeme je pripravljanja zimnice pa su mnoge domaćice subotnje prijepodne na sisačkoj tržnici Kontroba iskoristile kako bi nabavile povrće koje će spremiti za zimu. Štandovi su bili prepuni domaćih proizvoda vrijednih OPG-ovaca, a najveća potražnja je za paprikama, naročito paprikom rogom, poznatom i kao „ajvaruša“. Stoga je Gradska tržnica Sisak iskoristila ovo vrijeme sezone paprika kako bi promovirala proizvođače roge i njihove ukusne domaće paprike, rekla nam je direktorica tržnice Adelina Ivković…
TON
A zašto su virovitičke paprike posebne otkrio nam je Stjepan Bito čija obitelj paprike uzgaja već 30-ak godina…
TON
Da je uzgoj paprika zahtjevan posao, koji se na kraju ipak isplati potvrdila nam je i Milica Varju iz Slatine koja svoje proizvode na sisačkoj tržnici prodaje već duže od 20 godina. Kaže kako kupci prepoznaju njihov trud, ali i kvalitetu proizvoda…
TON
Uz papriku rogu, za fini domaći ajvar potrebni su i patlidžani, a recept nam je rekla Radojka Zdjelar na čijem se štandu na sisačkoj tržnici mogao i kušati ajvar koji je ova vrijedna domaćica pripremila za zimnicu…
TON
No osim nabavke namirnica za zimnicu, tržnica Kontroba je nakon ljetne stanke ponovno otvorila svoja vrata brojnim antkikvarima. Tradicionalno, druga subota u mjesecu na tržnici je rezervirana za Sajam antikviteta, istaknula je direktorica tržnice…
TON
Isto tako tradicionalno Gradska tržnica obilježava prigodne datume pa je tako u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Sisak obilježen i Svjetski dana Prve pomoći. Voditeljica Odjela za mlade Irena Barišić Milunić pojasnila nam je kako su na tržnicu došli prezentirati svoja stečena znanja na državnim natjecanjima, ali i educirati posjetitelje o važnosti pružanja prve pomoći…
TON
Nikad ne znamo kada ćemo se zateći u situacija da pružimo pomoć ili da smo mi ti kojima je potrebna pomoć, stoga su osnovna znanja u pružanju prve pomoći iznimno važna, dodala je Milunić…
TON
Foto: Gradska tržnica Sisak