Sve je spremno za rekonstrukciju zgrade u Petrinji za projekt NATURA SMŽ

416

Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić potpisao je ugovor sa direktorom Venka Gradnje Mariom Pranjićem o rekonstrukciji objekta u Petrinji u sklopu projekta “Održivi regionalni razvoj uključivanjem prirodne baštine kroz osnivanje edukativno -prezentacijskog centra NATURA SMŽ”. Ukupni predviđeni troškovi za taj projekt su 17 milijuna kuna, a 85 posto financira se iz fondova Europske unije, odnosno 14,49 milijuna kuna, a ostalih 15 posto troškova pokriva se iz proračuna Sisačko-moslavačke županije. Današnji ugovor vrijedan je 7,8 milijuna kuna sa PDV-om.

“Kroz ovaj projekt želimo valorizirati prirodnu našu baštinu. želimo da kroz ovaj centar koji će biti edukacijski, interpretacijski centar naše prirodne baštine, a to se odnosi na Moslavačku goru, Odransko Polje, Zrinsku goru i djelovi zaštićeni NATUROM 2000. U ovaj dio ne ulazi Lonjsko polje. Za rekonstrukciju i adaptaciju zgrade u Petrinji, to je upravna zgrada tzv. nove bolnice u Petrinji. Ostatak ovih radova do 17 milijuna kuna se odnosi na izgradnju i opremanje tog interpretacijsko-posjetiteljskog centra gdje ćemo imati izrađenu vizualizaciju kompletnog ovog centra, zatim tu ulazi izgradnja i opremanje drugih infrastrukturnih objekata, kao što su vidikovci, edukacijski lokaliteti na području Odranskog Polja, Sunjskog Polja, šume Kotar-Stari Gaj u Moslavačkoj gori, i u Zrinskoj gori imam dva lokaliteta. U samom projektu predviđene su i određene promotivne aktivnosti na prezentaciji i promociji centra, dakle medijska prezentacija i prvu takvu medijsku prezentaciju imat ćemo u rujnu mjesecu”.

Župan Žinić povjerenje za rekonstrukciju petrinjskog objekta dao je tvrtki Venka Gradnja s čijim je direktorom Pranjićem potpisao ugovor.

VEZANE VIJESTI
Veliki dan za prvašiće u Sisačko - moslavačkoj županiji

“Projekt je sam po sebi nama iznimno atraktivan i zanimljiv i do sada smo imali stvarno super i odličnu suradnju i komunikaciju sa Sisačko-moslavačkom županijom i nadam se da ćemo nastaviti, u što ne sumnjamo. Trenutno smo sve projekte za Županiju završili malo prije roka i nadamo se da ćemo i ovaj završiti, ako ne bude nekakvih problema, a smatramo da neće. Projekt je vrlo zanimljiv”.

Završetan radova predviđen je do 1. rujna 2020. godine, s mogućnošću produženja još nekoliko mjeseci u slučaju nekih komplikacija u izvođenju.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here