Pečene jabuke s crumbleom od badema savršen je, topao i mirisan desert za hladne, zimske večeri s prijateljima.

Od sastojaka bit će Vam potrebno (za dvije osobe):

  • 2 jabuke ( zlatni delishes)
  • 50 g maslaca (sobne temperature)
  • 20 g šećera
  • 30 g muscovado smeđeg šećera
  • 50 g rižinog brašna
  • 60 g fino mljevenih badema
  • 1/2 štapića vanilije (sjemenke)
  • 40 g sjeckanih badema
  • prstohvat soli

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. U zdjeli izmiksajte omekšali maslac, obje vrste šećera i sjemenke vanilije. Dodajte rižino brašno, mljevene i sjeckane bademe i sol te rukama utrljavajte da dobijete mrvice.
  2. Jabuke operite, ne gulite im koru. Režite ih vodoravno na 4 jednaka komada. Ostavite peteljku na vrhu, a iz sredine izdubite jezgru s košticama.
  3. Lim obložite papirom pa na njega poslažite kriške jabuka. Posipajte mrvičastim tijestom po jabukama i između njih. Pecite 25-30 minuta dok ne porumene.
  4. Izvadite ih iz lima i slažite komade jabuka jedan na drugi, posipajući mrvicama koje su ostale između njih ili ih izrežite na komade, stavite u zdjelu, stavite kuglu sladoleda ili šlaga i posipajte crumbleom. Poslužite toplo.

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here