Tradicionalno druženje Lekeničana uz pečene ribice

Općina Lekenik povodom najvećeg katoličkog blagdana Uskrsa tradicionalno dijelila ribice

1333

Tradicionalno, uoči najvećeg kršćanskog blagdana Uskrsa, Lekeničani su se na Veliki petak družili uz pečene ribice koje su se dijelili ispred zgrade Općine. Tradicija je to koju Općina njeguje već dugi niz godina, podsjetio je načelnik Općine Ivica Perović.

„Kao i svake godine, Općina Lekenik povodom najvećeg katoličkog blagdana Uskrsa na Veliki petak, ovdje ispred općinske zgrade, podijeli ribice svim mještanima općine Lekenik, ali i svim prolaznicima, jer svi su nam dobrodošli. Želja nam je družiti se na ovaj način i zajednički se pripremiti za naš najveći blagdan. Ovo je prilika da svima čestitam i poželim sretan i blagoslovljen Uskrs u svoje ime, ime mog zamjenika, ali i svih vijećnika Općine Lekenik“, kazao je Perović.

VEZANE VIJESTI
Međunarodni dan starijih osoba obilježen i u Domu za starije osobe Glina

Lekeničanima se na predblagdanskom druženju pridružio i sisačko – moslavački župan Ivo Žinić koji je kazao kako je ovo jedna lijepa gesta Općine Lekenik koju čini već godinama.

„Ljudi se na Veliki petak, kada je post, na ovaj način malo druže, zbliže se i pripremaju za najveći blagdan nas Katolika – Uskrs. Pripremali smo se i kroz korizmu, mnogi su se odrekli nekih stvari i u nedjelju ćemo svi radosno dočekati Uskrs. Došao sam se ovdje družiti se s ljudima, popričati i poželjeti sve najbolje. Koristim ovu priliku da svim stanovnicima Sisačko – moslavačke županije poželim sretan Uskrs, da ga provedu u miru i blagostanju u krugu svoje obitelji i prijatelja. To im želim u svoje ime, ime mojih zamjenika Ivana Celjaka i Romana Rosavca te predsjednice Županijske skupštine Ivanke Roksandić. Želim da nam to uskrsnuće bude poticaj za bolju budućnost u našoj županiji, ali i čitavoj Hrvatskoj“, poručio je Žinić.

 

VEZANE VIJESTI
Kutina prigodnim programom obilježila Dane kruha

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here