U Zagrebu puštena u rad dva nova mljekomata, na tržnicama Špansko i Gajnice

3321

Mljekarsko stočarska zadruga „Proizvodi sela“ danas je pustila u rad dva nova mljekomata u Zagrebu, jedan na Tržnici Špansko, a jedan na Tržnici Gajnice. Tako će stanovnici i ovih kvartova moći na svojim tržnicama svakoga dana kupiti domaće svježe mlijeko. 

Darko Pavičević, upravitelj Mljekarsko – stočarske zadruge, koja inače okuplja proizvođače iz Zagreba, Zagrebačke i Krapinsko zagorske županije, a koji dnevno proizvedu 12 tisuća litara mlijeka, izrazio je zadovoljstvo današnjim otvaranjem 5. i 6. mljekomata na području Zagreba, a ponovno je istaknuo kako će ih na području Grada biti sveukupno postavljeno 10.

Pavičević je posebno zahvalio županu Zagrebačke županije Stjepanu Kožiću koji je danas u rad najprije pustio mljekomat Obrta za poljoprivrednu proizvodnju i usluge Vlade Jurkasa iz Šenkovca na Tržnici Špansko …

VEZANE VIJESTI
Počela gradnja transverzalnog nasipa u općini Orle

Zagrebačka županija uvijek podržava poljoprivredne proizvođače, rekao je župan Kožić i nastavio…

Kožić je danas u rad pustio i mljekomat OPG-a Andreia Hrusta iz Marije Gorice na Tržnici Gajnice. Mljekomat se nalazi u sklopu prodavaonice „Frumentum“, svakodnevno će biti napunjen s 400 litara mlijeka, a litra punomasnog mlijeka na mljekomatu koštat će 6 kuna.

Dnevno OPG Hrust proizvodi od 550 do 600 litara mlijeka, a zašto su se odlučili svoje mlijeko prodavati putem mljekomata, rekao nam je Andrei Hrust…

VEZANE VIJESTI
PROJEKT "ZAŽELI" U JASKI Zaposleno 15 žena, brinu o 64 starijih i nemoćnih

 U mljekomat je uloženo 16 000 eura…

Dodajmo i kako se ovim projektom postavljanja 10 mljekomata u Gradu Zagrebu želi omogućiti njegovim građanima da mogu svakodnevno kupovati domaće svježe mlijeko, danas točeno na mljekomatima. A Darko Pavičević, upravitelj Mljekarsko – stočarske zadruge, u prosincu prošle godine na otvaranju prvog mljekomata u Zagrebu rekao je kako bi oni mogli biti u kasnijoj fazi postavljeni i u Velikoj Gorici.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here