Na području Policijske uprave sisačko-moslavačke od 15. prosinca 2017. do 8. siječnja 2018. godine provedena je operativna akcija „Mir i dobro“. Govoreći o rezultatima provedene akcije načelnik Luka Pešut je podsjetio kako je cilj ove akcije ostvarivanje dobrog stanja javnog reda i mira i opće sigurnosti u predblagdansko i blagdansko vrijeme, kao i sprječavanje nedozvoljene prodaje i uporabe pirotehničkih sredstava te sprječavanje stradavanja osoba i nastanka štete na imovini od uporabe pirotehnike.

„Postupajući po pojačanim mjerama i provodeći aktivnosti iz ove akcije, policijski službenici su na području Policijske uprave sisačko-moslavačke poduzeli sljedeće:  oduzeta su četiri komada oružja i 46 komada raznog streljiva, zbog nezakonitog posjedovanjaoružja i streljiva utvrđeno je pet prekršaja, za što je prekršajno prijavljeno pet osoba. Zbog nezakonite uporabe pirotehničkih sredstava prekršajno su prijavljene tri maloljetne osobe. Za vrijeme trajanja ove akcije na području Policijske uprave sisačko-moslavačke nisu zabilježena stradavanja, odnosno ozljeđivanja osoba, dok je u Petrinji 4. siječnja, na poklopcu motora osobnog automobila pronađeno zabijeno puščano zrno, koje se najvjerojatnije u slobodnom padu zabilo u poklopac“, rekao je Pešut.

VEZANE VIJESTI
Vozačica s 2,14 promila vozila po Popovači

 

Na graničnim prijelazima je zabilježen uobičajeni promet, s očekivanim povremenim kolonama, ali bez dužih čekanja.  Zabilježen je prelazak 186.847 putnika i 83.835 vozila. Ukupno je evidentirano 58 slučajeva krijumčarenja. U navedenom razdoblju je na području Dvora zabilježen jedan nezakoniti prelazak državne granice, počinjen od strane jednog državljanina Bosne i Hercegovine. Pešut je dodao kako je jedan službenik jedne policijske postaje ove policijske uprave osumnjičen za primanje mita.

„Policijski službenici Policijske uprave sisačko-moslavačke su u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta proveli kriminalističko istraživanje nad policijskim službenikom Policijske uprave sisačko-moslavačke, zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo primanje mita. Njega se sumnjiči da je u Glini, 22. i 23. prosinca prošle godine, od 65-godišnjeg muškarca tražio novac u zamjenu da ga ne bi procesuirao za kazneno djelo ili prekršaj te mu je oštećeni dao 500 kuna. Zbog navedenog kaznenog djela Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta podnesena je kaznena prijava, a policijski službenik je zbog postojanja osnovane sumnje na počinjenje teže povrede službene dužnosti udaljen iz službe do okončanja disciplinskog postupka“, izvijestio je Pešut koji je podsjetio i kako policija tijekom siječnja svakodnevno pojačano nadzire promet.

VEZANE VIJESTI
PETRINJA Bez odobrenja postavio aparate za igre na sreću

„U 2017. godini na području Policijske uprave sisačko-moslavačke je u odnosu na 2016. godinu povećan ukupan broj prometnih nesreća za 50 nesreća ili 3,6 %. Iako je broj smrtno stradalih osoba manji za dvije osobe, broj prometnih nesreća s poginulim osobama je povećan za jednu nesreću, odnosno evidentirano je 13 takvih prometnih nesreća. Broj teško ozlijeđenih osoba u prometnim nesrećama je također povećan za četiri osobe. U cilju zaustavljanja navedenog negativnog trenda, odnosno preveniranja prometnih nesreća i njihovih posljedica te povećanja ukupne razine sigurnosti prometa na cestama, tijekom siječnja, a posebice u noćnim satima u dane vikenda (petak/subota i subota/nedjelja), ali i u ostatku tjedna, aktivnosti će prioritetno biti usmjerene na sprječavanje i sankcioniranje tzv „četiri glavne ubojice u prometu“: prekršaje vožnje pod utjecajem alkohola, nepoštivanje dopuštenih brzina kretanja vozila, nekorištenje  sigurnosnog pojasa (vozača, ali i putnika na prednjim i stražnjim sjedalima, kao i nepropisan prijevoz djece), nepropisna uporaba mobitela i drugi teški prekršaji, činjenjem kojih se događaju najteže prometne nesreće“, rekao je načelnik i dodao kako će u provođenje planiranih aktivnosti biti uključen maksimalan raspoloživi broj policijskih službenika operativnog sastava policije, kao i sva raspoloživa tehnika.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here