VELIKA GORICA Upišite se u Hrvatski registar darivatelja krvotvornih matičnih stanica

252

Zaklada Ana Rukavina u srijedu, 16. listopada održat će akciju upisa u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica od 10 do 12 sati u prostorijama Goričkog kluba mladih u Velikoj Gorici.

U Hrvatski registar mogu se upisati svi zdravi građani od 18 do 40 godina. Za upis je potrebno ispuniti pristupnicu i zdravstveni upitnik, te dati uzorak krvi za HLA tipizaciju kojim se utvrđuju antigeni tkivne snošljivosti.

Iz Zaklade ističu da je upis u Hrvatski registar prvi korak kako bi se pomoglo teško oboljelima od akutnog i kroničnog oblika leukemije te bolesnika s teškim oštećenjem koštane srži diljem svijeta.

VEZANE VIJESTI
39 potencijalnih darivatelja pridružilo se Hrvatskom registru u Zagrebu

Akcija će se održati uz financijsku potporu Zagrebačke županije i u suradnji Zaklade Ana Rukavina i Goričkog kluba mladih kako bi zajedno pomogli oboljelim osobama u Hrvatskoj i svijetu u potrazi za podudarnim darivateljem. Zaklada Ana Rukavina i Gorički klub mladih prošle su godine prvi put surađivali, te se ta akcija pokazala izuzetno uspješna.

Zaklada ovim akcijama upisa u Hrvatski registar podsjeća građane kako u sebi nosimo lijek kojim možemo spašavati živote.

Do sada je djelovanjem Zaklade Ana Rukavina i Hrvatskog registra, koji je dio svjetskog registra (Bone Marrow Donors Worldwide), upisano 62.606 potencijalnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica, a šansa za život dana je za 108 oboljele osobe u Hrvatskoj i inozemstvu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here