Zagrebačka županija osigurala je 1.350.000 kuna gradovima i općinama sa svog područja za izradu pripremne dokumentacije za projekte razvoja širokopojasne infrastrukture prihvatljive za financiranje iz EU fondova. Iz tog razloga Zagrebačka županija raspisala je javni poziv za dodjelu spomenutih sredstava na koji se gradovi i općine mogu javit do 31. listopada 2015.

Izrada pripremne dokumentacije koja uključuje Studiju izvodljivosti te nacrt i konačnu verziju Plana razvoja širokopojasne infrastrukture prva je faza Županijskog Programa „Razvoj infrastrukture širokopojasnog pristupa u područjima Zagrebačke županije u kojima ne postoji dostatan komercijalni interes za ulaganja, prihvatljiv za financiranje iz EU fondova“.

VEZANE VIJESTI
Školski medni dan u školama Zagrebačke županije

Ovaj Županijski program, kojemu je cilj omogućiti svim kućanstvima na području Županije, odnosno za oko 100.000 obitelji, priključak na brzi internet, obuhvaća sve jedinice lokalne samouprave na području Zagrebačke županije, osim Općine Bistra, a podijeljen je na 6 projekata za koje su određeni nositelji: Velika Gorica, Ivanić-Grad, Vrbovec, Jastrebarsko, Sveta Nedelja i Zaprešić. Ovisno o indeksu razvijenosti kojem pripada pojedini grad ili općina, Zagrebačka županija sufinancirat će 80 ili 100 posto troškova izrade pripremne dokumentacije. Maksimalni iznos županijske potpore koju pojedina jedinica lokalne samouprave (JLS) može ostvariti za izradu pripremne dokumentacije iznosi 250.000 kuna.

VEZANE VIJESTI
Gradnja vodoopskrbne mreže na području Zeline i Bedenice

U hotelu International u Zagrebu danas je župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić s gradonačelnicima Velike Gorice, Ivanić-Grada, Vrbovca, Jastrebarskog, Svete Nedelje i Zaprešića potpisao Sporazum o suradnji na Programu „Razvoj infrastrukture širokopojasnog pristupa u područjima Zagrebačke županije u kojima ne postoji dostatan komercijalni interes za ulaganja, prihvatljiv za financiranje iz EU fondova.“.

Bili smo na svečanom potpisivanju, a što smo zabilježili, pogledajte u video prilogu.

Dodajmo i kako se tekst natječaja, upute za prijavitelje i prijavni obrazac nalaze na web stranicama Zagrebačke županije www.zagrebacka-zupanija.hr, a mogu se podići i u Upravnom odjelu za fondove Europske unije, regionalnu i međunarodnu suradnju na adresi: Ulica grada Vukovara 72/VI, Zagreb.

VEZANE VIJESTI
Proglašeni najbolji sportaši osnovnih i srednjih škola

 

 

Loading...

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here