Vidikovac na Hrastovačkoj gori kroz mjesec dana očekuje posjetitelje

2378

Projekt „Izgradnja vidikovca na Hrastovačkoj gori“, vrijedan više od milijun kuna, trebao bi biti dovršen kroz mjesec dana, najavljeno je 21. svibnja prilikom obilaska radova koji su u završnoj fazi.

Radove u visini od 85%, odnosno 917.900,84 kuna financira Europski fond u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija, a ostatak je osiguran u proračunu Grada Petrinje.

Petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović je, obilazeći radove, podsjetio kako je riječ o jednom od projekata iz Intervencijskog plana.

„Ovo je prije svega jedna vrsta odgovornosti svih nas koji smo zaduženi da vodimo Grad i da vodimo brigu o prirodnim resursima te svemu onome što je kroz povijest pokazalo da ima vrijednost. To je 150 godina Vidikovca kroz kojeg su nekada geodeti uzimali azimute, a brojne generacije škola iz naše Sisačko-moslavačke županije, pogotovo iz Petrinje, po drvenim su stepenicama obilazili ovaj vidikovac te gledali Petrinju, Zagreb i sva okolna mjesta. Gledajući da ovdje imamo planinarski dom, nekoliko staza i što je najvažnije Hrastovačku goru, koja bi trebala biti nositelj jednog djela turističkog razvoja, izuzetno je važno da smo napravili ovaj projekt koji je financiran s milijun i 80 tisuća  kuna iz Intervencijskog plana, Grad ga financira s 15%, tako da će ukupno cijela investicija doći i do 1,2 kuna“ kazao je gradonačelnik.

VEZANE VIJESTI
Petrinja potpisala ugovore za projekte u zdravstvu

„Treba još postaviti ogradu te priključiti struju na rasvjetno tijelo. Nakon primopredaje radova, za nas kao projekti tim slijedi administrativni dio posla, a to je ishođenje uporabne dozvole. Nadamo se kako će to, ukoliko nas vrijeme posluži, biti  kroz mjesec dana i to će ustvari značiti završetak našeg projekta Nakon toga ćemo Vidikovac moći dati na uporabu građanima grada Petrinje kao i posjetiteljima Zrinske gore“ ustvrdila je Zlata Jajčinović, voditeljica tima za provedbu projekta.

VEZANE VIJESTI
Koncertom Petrusica započeli Dani Hrvatskog doma Petrinja

U Petrinji očekuju kako će ovim projektom poboljšati turističku infrastruktura koja će dovesti do poboljšanja ne samo turističkih, već i  gospodarskih aktivnosti.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here