U utorak, 23. siječnja, Zaklada Ana Rukavina će u suradnji s Udrugom obrtnika Sisak u Sisku te Hrvatskim kulturno umjetničkim društvom Mošćenica u Mošćenici održati akcije upisa u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica.

Ove akcije upisa u Hrvatski registar Zaklada Ana Rukavina organizira potaknuta potrebom za pronalaskom podudarnog darivatelja koštane srži malenom Ivanu Marušiću (3), ali i svim oboljelim osobama u Hrvatskoj i svijetu u potrazi za podudarnim darivateljem.

Akcija u Mošćenici održat će se u Dvorani OSNOVNE ŠKOLE MOŠĆENICA  od 10 do 12 sati, a u Sisku od  13 do 15 sati u ulici  Ante Starčevića 13

VEZANE VIJESTI
SISAK Poslovnica Fine radi skraćeno

Svi zdravi građani od 18 do 40 godina starosti mogu se upisati u Hrvatski registar. Proces upisa obuhvaća popunjavanje pristupnice i zdravstvenog upitnika te davanje uzorka krvi za HLA tipizaciju kojim se utvrđuju antigeni tkivne snošljivosti. Upis u Hrvatski registar prvi je korak koji je potrebno ispuniti kako bi se pomoglo teško oboljelima od akutnog i kroničnog oblika leukemije te bolesnika s teškim oštećenjem koštane srži diljem svijeta.

Poruka svake akcije upisa u Hrvatski registar je lijek je u nama. Njome Zaklada želi podsjetiti građane kako u sebi nosimo lijek kojim možemo spašavati živote. Do sada je djelovanjem Zaklade Ana Rukavina i Hrvatskog registra, koji je dio svjetskog registra (Bone Marrow Donors Worldwide), upisano 56.339 potencijalnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica, a šansa za život dana je za 80 oboljelih u Hrvatskoj i inozemstvu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here