Zapečeni grah tradicionalno je jelo punog okusa i izuzetno jednostavne pripreme.

Potrebno za 3 osobe:

-2 luka

-2 paprike

-feferoni (po želji)

-750 g – 1 kg graha ( po želji)

-3/4 šalice umaka / koncentrata od rajčice

-1 kiselo vrhnje (200 g)

-kobasice debrecinke ( količina i vrsta po želji)

-slanina

-ribani sir gauda

PRIPREMA GRAHA:

Ako se radi o domaćem suhom grahu potrebno ga je preko noći staviti u vodu, a potom sljedeći dan prebaciti u lonac s hladnom posoljenom vodom te kuhati sat-sat i pol, ovisno o grahu i jačini vatre.

Ukoliko se radi o granu iz konzerve dovoljno ga je samo dobro oprati i procijediti.

VEZANE VIJESTI
Sendvič pita

PRIPREMA:

Propirjajte cca 7 minuta luk ( dok ne dobije zlatnu boju) i papriku, potom dodajte grah i pirjajte još cca 5 minuta. Dodajte koncentrat ili umak od rajčice, promješajte i ostavite da se krčka 5 minuta, a Vi za to vrijeme premažite vatrostalnu posudu maslacem/mašću/uljem. Grah stavite peći na 200 C cca 40 minuta ( ovisno o pećnici). Potom izvadite, dodajte kobasice, naribani sir te slaninu i zapecite na 200 C još 15-20 minuta ( dok slanina ne bude lijepo pečena).

Zapečeni grah možete servirati kao zasebno jelo ili kao prilog mesu. U slast!

VEZANE VIJESTI
SOČNA MUSAKA

 

 

Loading...

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here