Započinje energetska obnova zgrada Neuropsihijatrijske bolnice u Popovači

Potpisani ugovori o početku radova na energetskoj obnovi pet zgrada Neuropsihijatrijske bolnice "Dr. Ivan Barbot" Popovača

636

U prostorijama Neuropsihijatrijske bolnice “Dr. Ivan Barbot” Popovača potpisani su ugovori za energetsku obnovu pet zgrada bolnice.

Veliki je to i značajan događaj, jer je to najveća kapitalna investicija u ovoj instituciji od 1985. godine, podsjetila je ravnateljica Neuropsihijatrijske bolnice “Dr. Ivan Barbot” Popovača dr. Marina Kovač: “Dobili smo bespovratna sredstva iz Fonda za regionalni razvoj, a drugi dio od Sisačko-moslavačke županije, fondova EU i ministarstva. Ovih osam i pol milijuna čije smo ugovore danas potpisali će itekako promijeniti sliku bolnice. S jedne strane stvoriti bolje i kvalitetnije uvjete rada i smještaja za naše bolesnike i medicinsko osoblje, a s druge strane postići ćemo značajne učinke jer ćemo napraviti uštedu i toplinske i drugih vrsta energije. Za bolnicu ćemo imati veliku financijusku korist, a bespovratnim sredstvima ćemo obnoviti dio bolnice kojemu je itekako bila potrebna obnova.”

VEZANE VIJESTI
Čestitka župana Ive Žinića povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti

Riječ je o investiciji vrijednoj 8.320.202,18 kuna na pet objekata te će radove izvesti dvije tvrtke s područja Splita i Vukovara, rekao je župan Sisačko-moslavačke županije Ivo Žinić: “Očekujem od njih da će vrlo kvalitetno izvesti ove radove. Rok za početak radova je 20 dana od potpisa ugovora, a rok za završetak radova 150 dana. Dobit ćemo obnovljene zgrade, koje će dobiti ovojnicu i novu stolariju, ali i puno bolje i kvalitetnije uvjete za boravak pacijenata, ali i za rad medicinskog osoblja.”

VEZANE VIJESTI
SMŽ ima jedan od najvećih fondova za stipendiranje u Republici Hrvatskoj

Žinić je čestitao ravnateljici na zajedničkoj aktivnosti i stvaranju kvalitetnijih uvjeta. Predstavnik izvođača radova i nadzora Javorko Crljenica izrazio je vjeru u dobru suradnju na relaciji izvođač/investitor: “Nadam se da će se radovi odvijati glatko i u rokovima te da nadzor neće morati imati posebne intervencije i primjedbe.”

Ugovore su, u ime izvođača radova, potpisali predstavnici Ekološkog centra d.o.o. Vukovar, Zajednice ponuditelja Solum inženjering j.d.o.o. i House d.o.o. te tvrtke Novi izbor d.o.o. Split.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here