U Županijskoj komori Sisak održana je svečana sjednica Gospodarskog vijeća na kojoj su dodijeljene plakete Zlatna kuna najuspješnijim trgovačkim društvima u Sisačko-moslavačkoj županiji

Ova tradicionalna priznanja dodijeljena su najuspješnijim tvrtkama za ostvarene poslovne rezultate u 2017. godini u kategoriji velikih, srednjih i malih trgovačkih društava te inovativnih tvrtki kao i tvrtkama koje obilježavaju jubilarnih 20, 30 i više godina uspješnog rada.

Svim nagrađenima, ali i svim ostalim poduzetnicima na području Sisačko-moslavačke županije, čestitku je uputio predsjednik Županijske komore Sisak Boris Mesarić osvrnuvši se na nagrađena trgovačka društva.

„Moramo čestitati svim poduzetnicima na području naše županije. Raduje nas podatak od 1995 poduzetnika, što zanči da napredujemo. Bez poduzetnika nema radnih mjesta, nema investicija niti punjenja lokalnih i državnih proračuna, dakle nema standarda kojeg svi skupa očekujemo“, zaključio je Mesarić.

Fotografija FotoBanovina.

Direktor Drvnog centra Glina d.o.o., Elmor Baraković , napominje kako je potrebno ulagati u radnu snagu da bi proizvodi bili i ostali kvalitetni : “Naša tvrtka djeluje u grupaciji Sherif grupe, imamo 650 zaposlenih osoba koji rade u transportu, logistici, preradi drveta, svim fazama poluproizvoda i gotovih proizvoda(briket, pelete i parket). Ulažemo u prozvodnju i razvoj”.

Fotografija FotoBanovina.Mario Čelan, direktor Razvojne agencije Simora, vjeruje da će gaming industrija napredovati u budućnosti te da će im ova nagrada biti veliki poticaj za dalje: “Krenuli smo laganim koracima naprijed, u studenom ćemo sudjelovati na Infogameru s prvim novim igrama koje će izaći iz našeg inkubatora. Stotinjak učenika osnovnih i srednjih škola je prošlo edukaciju, imamo 60-tak nezaposlenih osoba s HZZ-a na edukaciji. U planu je završetak objekta poduzetničkog inkubatora do 28. veljače iduće godine, trenutno smo u procesu nabave opreme. Biti ćemo jedini i najopremljeniji centar u Hrvatskoj i Europskoj uniji”.

Fotografija FotoBanovina.Župan Sisačko-moslavačke županije Ivo Žinić nada se kako će današnja dodijeljena priznanja i nagrade potaknuti poduzetnike na nove i još kvalitetnije projekte i izazove:” Moja poruka svim poduzetnicima je da vode brigu o svojim zaposlenicima jer nije sve u profitu i u ulaganju u proizvodnju. Kao Županija, svake godine ulažemo značajna sredstva za poticanje poduzetništva, preko 10 milijuna kuna u 14 različitih mjera. Najznačajnija mjera je sufinanciranje kamate za poduzetničke kredite”.

Fotografija FotoBanovina.

Dodajmo kako je ove godine Plaketa HGK Kristalna kuna za najuspješnije trgovačko društvo u Sisačko-moslavačkoj županiji u 2014., 2015. i 2016. godini u kategoriji velikih trgovačkih društava dodijeljena tvrtki Mlin i pekare d.o.o., za malo trgovačko društvo Zlatnom plaketom je nagrađeno SANO d.o.o. Iz Popovače, za najuspješnije srednje trgovačko društvo MMM – Vukelić d.o.o. Iz Brestače, za najuspješnije veliko trgovačko društvo Drvni centar Glina d.o.o. Iz Gline, dok su priznanja za obljetnice, između ostalih, dobili Lječilište Topusko za 200 godina, Auto promet Sisak d.o.o. i Pounje d.d. Hrvatska Kostajnica za 60 godina postojanja te Petrokemija d.d. Iz Kutine i Vatrostalna Sisak d.o.o. za 50 godina postojanja.

Napominjemo, kako je priznanje za 25 godina kontinuiranog poslovanja dobila i Radio Banovina d.o.o. iz Gline.

Fotografija FotoBanovina.

Loading...

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here