Javni radovi u novljanskim gradskim ustanovama i poduzećima

713

Potpisivanjem Ugovara o radu, 16 novozaposlenih započelo je raditi na javnim poslovima u novljanskim gradskim ustanovama i poduzećima.

Javni rad je mjera čiji je program temeljen na društveno korisnom radu kojeg inicira lokalna zajednica ili organizacije civilnog društva. Cilj mjere je uključiti nezaposlene osobe u program aktivacije na poslovima društveno korisnog rada. Tako su i ovom prilikom u Novskoj poslove kroz mjere programa javnih radova dobile dugotrajno nezaposlene osobe iz evidencije Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, kao i oni koji se nalaze u nepovoljnijoj poziciji na tržištu rada. Javljanjem na raspisani natječaj, 16 osoba je dobilo posao na određeni rok, među njima i Valentino Tukarić iz Kozarica.

„Radim u javnim radovima u Novokomu. Prije toga nisam nigdje radio. ovo mi je prvo radno iskustvo. Veselim se jer volim upoznati nove ljude, a steći ću i radne navike“, kazao je Tukarić.

U proteklih godinu dana u Novskoj je otvoreno 120 radnih mjesta. Činjenica je to kojom je posebno zadovoljan gradonačelnik Novske Marin Piletić, a zadovoljan je i što 16 sugrađana priliku za zaposlenje dobiva kroz program javnih radova.

„Zaposlili smo 16 naših sugrađana koji će imati priliku sljedećih šest mjeseci biti djelatnici gradske uprave, raditi na dobrobit i grada i svih naših mjesnih odbora. Na taj način ostvaruje se ono što smo si zacrtali našim planom rada i programom Novska na prvome mjestu – stvaranje novih radnih mjesta. U godinu dana i dva  mjeseca mandata otvorili smo više od 120 novih radnih mjesta, što kroz javne radove, što kroz program Zaželi, što u Razvojnoj agenciji Sisačko-moslavačke županije i grada Novske, kroz projekt Centar za mlade i sve ove projekte koji smo ugovorili, bilo iz nacionalnih ili europskih sredstava. Posebice mi je drago da je još 16 naših sugrađana dobilo priliku za posao, a u tijeku je natječaj za još šest radnih mjesta putem javnih radova. Zaista, ima mnogo prilika za zapošljavanje i, kao što je nedavno naglasila predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, sada imamo priliku da izgradimo svoje društvo i svoju državu. Da to nije uvijek jednostavno proces to znamo, ali moramo dati sve od sebe da zaposlimo hrvatskog čovjeka ovdje na hrvatskoj grudi“, zaključio je Piletić.

Izvor/Foto: www.novska.hr

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime