17. Biciklijada u Petrinji okupila zajubljenike u prirodu i zdrav život

Promocija zdravog života i turističke ponude Petrinje bila je u fokusu i ovogodišnje biciklijade

539

17. Biciklijada u Petrinji ove je godine 8. lipnja, uz bogat program, u Petrinju dovela i velik broj zaljubljenika u bicikliranje i prirodu. Naime, sudionicima su bile ponuđene dvije rute, tzv. obiteljska i zelena, a sve je pratio bogat program na gradskom kupalištu, obilazak grada na biciklima i upoznavanje s kulturno-povijesnim znamenitostima starogradske jezgre, glazbeni, zabavni i rekreativni program, različita natjecanja, nagradne igre te gastronomska ponuda. Promocija zdravog života i turističke ponude Petrinje bila je u fokusu i ovogodišnje biciklijade, istaknula je direktorica Turističke zajednice grada Petrinje Ivanka Držaj.

„Uz promidžbu naših ciklo ruta, a imamo ih četiri na području grada, cilj nam je predstaviti našu destinaciju, odnosno turističke proizvode, što znači da svaki put nastojimo sudionike odvesti na neko novo imanje kako bi ih upoznali s ponudom i kako bi se oni i van ovog događanja vratili i posjetili područje grada Petrinje. Ove godine imamo dvije rute. Obiteljska ruta je prilagođena obiteljima pa je tako bilo dosta malih kikača koji su hrabro odvezli ovih gotovo 10 kilometara. Druga je zelena ruta koja je malo duža i zahtjevnija i za koju je ipak potrebno imati dobru kondiciju. Cilj, odnosno odredište nam je ove godine Capriccia centar u Nebojanu gdje imamo razna natjecanja i sportske igre te pripremljenu okrjepu i gastronomsku ponudu“, kazala je Držaj.

Tradicionalna biciklijada u Petrinji pokazuje ono što Petrinja ima i treba još dodatno razvijati, nadogradnju sportsko-rekreacijskog i turističkog života grada, istaknuo je petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović koji je pozdravio sudionike biciklijade na petrinjskom gradskom kupalištu.

„Ovo je više od biciklijade, više od druženja ili neke rekreacije, ovo je ustvari zajedništvo. Ovakav bi trebao biti život u ovom prostoru, oplemenjen s ovakvim ili sličnim sadržajima. Gradsko kupalište je dnevni boravak grada Petrinje. Kupa je ovdje zaista prekrasna. Kupalište ima „novo ruho“ i ovdje će i ovog ljeta građanima biti ponuđen niz različitih sadržaja. Mi želimo da ti sadržaji dadu smisao života svim ljudima i da se sve generacije nađu ovdje, od onih najmanjih, do najstarijih, onih koji se samo odmaraju, ali i onih koji stvarno uživaju u sportsko-rekreacijskoj priči, onih koji samo uživaju u ljepoti prirode, ali i onih koji u tom ambijentu vježbaju. Uz kulturno-povijesnu baštinu i prirodne ljepote Banovine, Zrinske i Hrastovačke gore,
obogaćivanjem sadržaja i našim poznatim gostoprimstvom uz postojeće prijatelje, nadamo se da ćemo u Petrinju privući i brojne nove“, zaključio je petrinjski gradonačelnik.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here