18 tisuća kuna prikupljeno za pomoć u liječenju dječaka Luke

18 tisuća kuna za pomoć obitelji Petrović prikupljeno prilikom snimanja emisije "Lijepom našom" u Glini

191

Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić je 8. siječnja u prostoru Gradske uprave Grada Gline uručio novčanu pomoć obitelji Petrović čiji član, osmogodišnji dječak Luka, boluje od teške bolesti. Riječ je o 18 tisuća kuna prikupljenih prilikom snimanja emisije “Lijepom našom” u Glini.

„Želim prije svega obitelji Petrović i malom Luki da se bore i da ustraju u toj borbi te da se on izliječi. Nažalost, Luka je teško bolestan dječak rođen 2010. godine. Prije nekoliko godina je izgledalo da se izliječio, međutim bolest je ponovo krenula. On nije mogao danas biti ovdje, kao niti njegovi roditelji, ali ovdje s nama je njegova baka, gospođa Mirjana Škrinjar kojoj također želim da bude hrabra i ustrajna. Želim im svima da znaju da nisu sami da smo mi uz njih. Danas predajemo ček u vrijednosti 18 tisuća kuna. To su sredstva koja su prikupljena prilikom snimanja „Lijepom našom“ u Glini prošle godine u listopadu. Ta sredstva želimo donirati kao pomoć za liječenje našeg oboljelog Luke Petrovića“, kazao je Žinić koji je Luki poželio da se što prije oporavi i vrati normalnom životu, u svoj razred, među svoje prijatelje.

VEZANE VIJESTI
GLINA Provalio u trgovinu pa ukrao alkohol i cigarete

Lukina baka Mirjana Škrinjar je nakon uručenja čeka uputila prigodnu zahvalu.

„Zahvaljujem se svima u ime čitave obitelji Petrović, najviše u ime Luke za kojeg smo sve to napravili. Samo mu želimo ozdravljenje i hvala lijepo svima koji su pomogli. Htjela bih reći samo i to da bi voljela da ne ode puno novaca na njegovu bolest, na liječenje već da se izliječi što prije, a da novac utrošimo u njegovu mladost, školovanje“, rekla je baka.

VEZANE VIJESTI
Sedam novih vozila za bržu i kvalitetniju hitnu pomoć

Na uručenju čeka je nazočio i glinski gradonačelnik Stjepan Kostanjević.

„Želim zahvaliti Županiji i svim donatorima koji su prikupili sredstva za maloga Luku. Želimo mu što brži oporavak i da provede svoje dječje dane u radosti i veselju“, poručio je Kostanjević.

Župan Žinić je ovom prilikom pozvao sve koji mogu da svojim donacijama pomognu liječenje ovog dječaka, ali i ostale teško bolesne djece podsjetivši kako sredstva mogu donirati i županijskoj Zakladi„Viktorija“ koja skrbi za djecu oboljelu od zloćudnih i drugih teških bolesti.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here