20 milijuna kuna za obnovu poljoprivrednog zemljišta i proizvodnog potencijala

133

U srijedu, 9. ožujka 2022. godine, objavljen je Natječaj u okviru Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za provedbu operacije 5.2.1. „Obnova poljoprivrednog zemljišta i proizvodnog potencijala“ iz podmjere 5.2. „Potpora za ulaganja u obnovu poljoprivrednog zemljišta i proizvodnog potencijala narušenog elementarnim nepogodama, nepovoljnim klimatskim prilikama i katastrofalnim događajima“. Ukupan iznos raspoloživih sredstava javne potpore iznosi 20 milijuna kuna, navodi se u priopćenju.

Svrha Natječaja je dodjela potpore za obnovu poljoprivrednog potencijala narušenog katastrofalnim događajima, elementarnim te prirodnim nepogodama osim potresa, sve kako bi se osigurao nastavak i održivost poljoprivredne proizvodnje.

Prihvatljivi korisnici su fizičke i pravne osobe upisane u Upisnik poljoprivrednika i/ili registrirane u Jedinstvenom registru domaćih životinja (JRDŽ) u trenutku podnošenja zahtjeva za potporu.

Visina javne potpore iznosi 100 % od ukupnih prihvatljivih troškova projekta.

Rok za podnošenje zahtjeva za potporu i dostavu Potvrde o podnošenju zahtjeva za potporu je od 4. travnja 2022. do 31. svibnja 2022. godine.

Detalji Natječaja nalaze se na poveznici.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime