Postavljeni temelji za projekt Poduzetničko-društvenog centra Petrinja

1258

U Petrinji je potpisan ugovor za izradu projektne dokumentacije za izgradnju projekta Poduzetničko-društvenog centra u cilju okupljanja malih i srednjih poduzetnika na jednom mjestu na kojem bi im bile pružene sve potrebne informacije, edukacije, te savjeti. Poduzetnici bi Centar ujedno mogli koristiti za održavanje konferencija, kazala je voditeljica projektnog tima Katarina Ivančić te je objasnila što ih je potaknulo na ovu ideju:

“Prilikom osmišljavanja ovog projekta napravljena je određena analiza stanja u gradu i u sklopu izrade intervencijskog plana došli smo do podataka da je visoka nezaposlenost u gradu Petrinji. Gospodarski sektor po nekakvim pokazateljima u godinama od 2010-2015. se dosta smanjio i rast i prihod gospodarskog sektora. U sklopu toga smo došli do zaključka da je potrebna takva vrsta potpore za male i srednje poduzetnike u gradu Petrinji”.

Razvoj projekta odvijat će se u tri faze. Potpisivanjem ugovora izvršena je prva faza, a koliko je vrijedan ugovor, otkrila je voditeljica projekta:

“Ukupna vrijednost ugovora za izradu projektne dokumentacije 759 tisuća i 550 kuna od čega je 85 posto sufinancirano sredstvima europske unije, odnosno 645 tisuća 617 kuna i 50 lipa, a 15 posto je iznos vlastitog sufinanciranja od 113 tisuća i 932 kune i 50 lipa.”

Nositelj projekta je petrinjska razvojna agencija, a partner je grad Petrinja. Mladim poduzetničkim nadama na potpisivanju ugovora potporu je pružio na petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović:

“Zahvaljujući upravo mladim ljudima sa spojem iskustva, znanja i sposobnosti dolazimo do te jedne dobre i kvalitetne sinergije svih projekata. Ono što me najviše veseli kod svakog projekta je vlastito učešće plaća u određenom postotku u svakom projektu. Dosad se možemo pohvaliti da smo 980 tisuća kuna godišnje izvukli za sufinanciranje vlastitih plaća – grada i naših firmi, a pogotovo da ne govorimo o aglomeraciji što je velik projekt gdje se godišnje izvlači oko milijun i 700 tisuća kuna”.

Petrinjski gradonačelnik poručio je da na gospodarstvu počiva i razvoj grada.

“Temelj naše strategije je da gospodarstvo mora biti na prvom mjestu jer znamo kad je gospodarstvo jako i kada napravimo dobru gospodarsku sliku da ćemo imati sve segmente života puno kvalitetnijima”.

Potpisivanjem ugovora stvoreni su uvjeti za pripremu, prijavu i provedbu projekta izgradnje Poduzetničko – društveni centar Petrinja definiranog u Intervencijskom planu grada Petrinje.

[srizonfbalbum id=2621]

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime