23 godine uspješne suradnje i velikog prijateljstva

Održan prijem za dopredsjednika Vatrogasne zajednice pokrajine Baden-Wűrttemberga Gerharda Laija i njegove suradnike

875

U sjedištu Sisačko-moslavačke županije u Sisku 4. travnja je održan prijam za, kako je rečeno, prijatelja ne Sisačko – moslavačke županije, već i prijatelja Hrvatske, dopredsjednika Vatrogasne zajednice pokrajine Baden-Wűrttemberga Gerharda Laija i njegove suradnike.

Pohvaljujući dosadašnju suradnju, župan Ivo Žinić je izrazio nadu kako će se suradnja s njemačkim kolegama nastaviti. Osim materijalne pomoći, njemački su vatrogasci nerijetko svojim hrvatskim kolegama pružali i stručnu pomoć, a pomoć je posebno presuda bila u obnovi rada mnogih DVD-ova, posebice na oslobođenom području nakon Domovinskog rata.

„Ova suradnja traje 23 godine. Prvi susret se dogodio 1996. godine i od tada je ostvareno niz suradnji i prijateljstava, vatrogasaca, DVD-a i Vatrogasnih zajednica. Više od 43 vatrogasna vozila je gospodin Lai sa svojim prijateljima vatrogascima iz Njemačke donirao našim DVD-ima, niz vatrogasne opreme… Da nije bilo te suradnje vjerojatno vatrogastvo u našoj županiji, u našim DVD-ima, ne bi bilo na toj razini, barem što se tiče tehničke opremljenosti, a vjerojatno ne bi bilo na istoj razini i zbog određenih stručnih stvari koje su vatrogasci iz Njemačke prenosili na naše vatrogastvo“, kazao je Žinić.

Gerhard Lai izrazio je zadovoljstvo prijemom i iskaznim poštovanjem istaknuvši kako nije očekivao takvu čast. Budući da uskoro odlazi sa svoje dužnosti, u Hrvatsku je doveo i novog voditelja svojeg ureda Gerda Zimmermanna, koji će, uvjeren je Lai, nastaviti ovu uspješnu suradnju.

„Mi uvijek rado dolazimo u Hrvatsku, posebice rado dolazimo u Sisačko-moslavačku županiju, Sisak i okolna mjesta. Ovdje smo s godinama stvorili mnoge veze. Dolazimo prijateljima. Između naših zemalja i zajednica je stvoreno prijateljstvo, prijateljstvo je uvijek obostrano. U ovom slučaju dolazimo kao prijatelji i u nama imate prijatelje. Nadam se, štoviše očekujem, da će novo vodstvo nastaviti dosadašnju suradnju jednako intenzivno kao i do sada. Osobno, nastavit ću dolaziti u ovu prekrasnu zemlju, u vašu županiju, grad i općinu i ako bude trebalo, vrlo rado ću privatno pomoći koliko ću moći“, rekao je Lai.

Načelnik Općine Martinska Ves Stjepan Ivoš predao je Gerhardu Laiju javno priznanje za dosadašnju suradnju i prijateljstvo koje mu je dodijeljeno odlukom Općinskog vijeća, a na nesebičnoj pomoći i prijateljstvu gostima je zahvalio i predsjednik Vatrogasne zajednice Sisačko-moslavačke županije Mijo Brlečić.

[srizonfbalbum id=2533]

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime