U sklopu programa Zaželi, 25 žena iznad 50 godina dobilo je svoje ugovore o radu i započelo raditi kao gerontodomaćice. One su u sklopu projekta „Zajedno u trećoj dobi“ udruge „Naš život“ uspješno završile stručno osposobljavanje za ovo zanimanje koje im se upisuje i u radnu knjižicu.

Udruga je za ovaj projekt dobila bespovratna sredstva iz Europskog socijalnog fonda Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.“ kroz poziv na dostavu projektnih prijedloga „Zaželi“ – program zapošljavanja žena koji se provodi uz nadležnost Ministarstva rada i mirovinskog sustava, a partneri na projektu su Grad Petrinja, Centar za socijalnu skrb i Hrvatski zavod za zapošljavanje područni ured Sisak. Gerontodomaćicama se na angažmanu i nadogradnji vlastitog života, života svoje obitelji, ali i grada, na prijemu u gradskoj vijećnici, zahvalio petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović.

VEZANE VIJESTI
Obljetnica stradanja župljana petrinjske Župe sv. Antuna Padovanskog

 

„Znamo da ćete vas 25 žena preuzeti jednu ogromnu i veliku odgovornost prema korisnicima kojih ima stotinjak. Znamo da je projekt Zaželi vrlo kvalitetan projekt kojem Grad, uz Udrugu Naš život, daje podršku jer je on vrlo vrijedan. To nisu mala sredstva, to je 3,5 milijuna kuna što su zaista velika sredstva koja ćete morati opravdati kroz naredne dvije godine. Mislim da ćemo biti dobri partneri i želim da ova jedna dobra i kvalitetna sinergija između Ministarstva rada, Grada,Županije, udruga i svi vas koji ćete danas prvi dan započeti sa svojim poslom bude i ubuduće. Danas krećete raditi i zato sam vas želio primiti da vidimo jek sve u redu i jeste li spremne preuzeti obvezu za koju ćete biti i plaćene“, kazao je Dumbović.

VEZANE VIJESTI
Predsjednica Grabar-Kitarović u Petrinji

 

Spremnost, ali i zadovoljstvo što kreću na posao u ime gerontodomaćica izrazila je  Hasiba Imširović.

„Zahvaljujem gradonačelniku, Udruzi Naš život i djelatnicima Petrinjske kuće zdravlja, što su nam omogućili ovaj projekt da možemo zaraditi, doprinositi našoj obitelji. Stvarno smo oduševljene smo tim poslom. Dvije godine puno znači, ali da možemo dobiti i dalje posao bile bi još sretnije, ali koliko-toliko, zadovoljne smo“, rekla je Imširović.

Gradonačelnik je gerontodomaćicama na kraju poželio sreće i uspjeha te da rade u interesu svih, ali prvenstveno korisnika kojima je njihova pomoć potrebna.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here